Окръжен съд-Благоевград потвърди мярката за неотклонение задържане под стража“ на

...
Окръжен съд-Благоевград потвърди мярката за неотклонение задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Шофьорът, помел младежи на тротоар в Петрич, остава в ареста

Окръжен съд-Благоевград удостовери мярката за неотклонение „ задържане под стража “ на 18-годишния Георги Попстоянов , който провокира тежка злополука с трима потърпевши младежи . Две от децата - на 17 и на 15 години, бяха признати в болница в тежко положение.
 

Произшествието стана на 16 август в среднощ на ул.„ Цар Борис III “ в Петрич.
 
18-годишният лидер управлявал лек автомобил " Опел Астра " с несъобразена с пътните условия скорост , в резултат на което изгубил надзор над автомобила , излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара, на който се намирали пешеходци.
 
Свидетели на злополуката обаче настояват, че водачът дълго време е правил дрифтове по улицата , въпреки полицията да отхвърля тази версия. След произшествието в Петрич близки и другари на потърпевшите се събраха на импровизиран митинг и желаеха записи от охранителните камери, с цел да се види имало ли е рискови дрифтове преди удара.
 


Съдът одобри доводите на прокурора от Окръжна прокуратура-Благоевград , че съществува обосновано съмнение, че лицето би могло да осуети или затрудни провеждането на следствието и събирането на доказателства по делото, както и заплаха от укриването му или осъществяване на друго закононарушение. Затова и бе доказана мярката му за неотклонение.

В същото време околните на потърпевшите се опасяват, че казусът ще бъде потулен. Бащата на обвинения Георги Попстоянов е някогашен стопански служител на реда.

Разследването по случая продължава.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР