Окръжен съд – Бургас откри изложба под надслов Моралът е

...
Окръжен съд – Бургас откри изложба под надслов Моралът е
Коментари Харесай

„Моралът е доброто“ в Окръжен съд - Бургас

Окръжен съд – Бургас откри галерия под надпис „ Моралът е положителното “, с авторски фотографии на доцент доктор Кристиан Таков - правист, академични учител и държавник, Инициативата е част от Дните на отворени порти на правосъдната институция, която през 2023 година отбелязва 145 години от своето основаване. На формалното разкриване участва един от уредниците на изложбата, Йордан Терзиев, който съобщи поздравления и признателност към управлението на съда от майката на Кристиан Таков,Галя Йончева и създателят и куратор на експозицията, Веселин Диманов.„ Окръжен съд – Бургас демонстрира с тази самодейност, че делото на бележития правист и труженик за правото ще се пази и помни “,каза Йордан Терзиев. Изложбата ще остане непрекъсната експозиция в съда.

„ Какъв по-добър слоган за годишнината, която означаваме, от моралът, който постоянно би трябвало да следваме в делата си, с цел да вършим света по-добър “,коментира Административният началник на Окръжен съд – Бургас, Росица Темелкова.„ Доц. Таков е емблематична фигура за нас, юристите, и точно храмът на Темида е най-достойния дом за експонирането на тази галерия. Ние постоянно се стремим да следваме правото, справедливостта и фундаменталните полезности “,каза арбитър Темелкова.

10 фрагмента, подбрани от авторски фотографии и мисли на Кристиан Таков в разнообразни интервали от живота му, красят коридорите на Съдебна палата – Бургас. Автор и куратор на експозицията е кинематографа Веселин Диманов, който създаде и документален филм за живота на юриста. Той е подбрал фотосите и посланието, което те внушават, че „ положителното има непрекъсната нужда в него да се влага сила, с цел да продължи да съществува “– мисъл на Кристиан Таков. За петте месеца от своята премиера „ Моралът е положителното “ се трансформира в сполучлив и различим български документален филм, с над 19000 фенове в киносалоните и показан в над 70 града в България, Европа, Канада и Съединени американски щати.

Изложбата „ Моралът е положителното “ не е единствено угощение от форми, багри и облици. В нея е вплетенаи смислово – философската дълбочина на изображението. Всеки кадър е допълнен със поговорка на Кристиан Таков.Това споделят основателите на изложбата.„ Не е нужно да чакаме велики промени. Достатъчно е да стартираме с дребни, само че неотклонни стъпки. Често те се оказват задоволителни “; „ Истината не може да ни отклони в неверна посока. Мълчанието сигурно ще го направи “; „ Законът не се прави за обособена съответна обстановка, за съответен човек, а въз основа на правила “,всички тези и още вдъхновяващи мисли и запечатани фотографски мигове от доцент Таков могат да бъдат прегледани в Съдебна палата – Бургас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР