Окончателно, след като мина на всички инстанции, и Върховният касационен

...
Окончателно, след като мина на всички инстанции, и Върховният касационен
Коментари Харесай

Окончателно: Нинова загуби делото срещу Десислава Атанасова за клевета

Окончателно, откакто мина на всички инстанции, и Върховният касационен съд дефинира: Няма засегнатост и клюка в изявления на Десислава Атанасова от ГЕРБ, че лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е излъгала. Нинова изиска от съда да санкции с 30 000 лв. съперничката й дружно с политическата мощ като нейн възложител. Вместо това тя е глобена. Сборът от санкциите от трите правосъдни инстанции, през които е минало делото, възлизат на повече от 12 хиляди лв..

Делото е от 2017 година, като искът на Нинова е бил против Десислава Атанасова и против Политическа партия ГЕРБ и е претендирала за солидарното им наказание като й заплатят неимуществени вреди в размер на 30 000 лв. без лихвата. В последна сметка с определението на Върховен касационен съд от 23-ти ноември, което не предстои на обжалване, Нинова е санкционирана да заплати 2400 лв. на Десислава Атанасова, а на Политическа партия ГЕРБ – 1716 лева, представляващи разходи за адвокатско заплащане за касационното произвеждане.

Преди това – на 17-ти август 2021-ва, тя е наказана да заплати същите две суми за разноските им пред втората инстанция: Апелативен съд – София. Още по-рано – на 5-ти ноември 2020 година, Софийският градски съд осъди Нинова да заплати на Атанасова 2091 лева, а на ГЕРБ – 1716. Общо по трите каузи лидерката Нинова има задължението да заплати на съперничката си в Народното събрание 6891 лв., а на ГЕРБ – 5148 лева

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР