Окончателно бяха преброени гласовете на жителите на Софийска област след

...
Окончателно бяха преброени гласовете на жителите на Софийска област след
Коментари Харесай

14 от 22 общини в Софийска област си избраха кметове

Окончателно бяха преброени гласовете на жителите на Софийска област след проведния локален избор в неделя – 29 октомври. В 14 общини към този момент има определен кмет, до момента в който в 8 обитаеми места ще се организира балотаж в неделя 5 ноември. 

Община Антон – победител е Андрей Симов с 84,92% от вота на жителите. При Общинския съвет с най-вече гласове са Българска социалистическа партия, ГЕРБ и ПП-ДБ със надлежно - 29.08%; 28.45% и 27.82%. „ Възраждане “ са събрали 14.64%

Община Божурище също има определен кмет на първи тур и това е Георги Димов от „ Гергьовден “ с 57,88% от подадените гласове.

За Общинския съвет най-вече гласове са събрали от Политическа партия Движение Гергьовден следвани от Местна колалиция отпред с Български гласъ. Трети са ГЕРБ. 

Община Ботевград - Иван Гавалюгов от МИР също печели на първия тур с 55,97%. Ситуацията е същата и в Общинския съвет, където партията взима 37.05% от доверието на гласоподавателите, следвана от ГЕРБ с поддръжка 17, 40 на 100. 

Община Годеч също няма да има втори тур. Кметският пост се печели от Радослав Асенов от ГЕРБ с 50,69%. Ситуацията в Общинския съвет също ще бъде с доминирана от ГЕРБ с 40.84%, следвана от МК „ Алтернативата на жителите “ с 30,10%

Община Горна Малина – отива на балотаж като на втори тур се изправят Ангел Жиланов от Инициативен комитет (ИК) с 45,29% и Иван Ников от ЗНС с 16,55%. 25.82% от гласоподавателите са предпочели листата на ГЕРБ за общински съветници, следвани от Българска социалистическа партия и България на районите.

Община Долна баня е изрично за Владимир Джамбазов от ГЕРБ, който събира 92,35% от гласовете. Опонентът му от „ Възражане “ получава едвам 5,46% от гласувалите. Ситуацията е сходна и за локалния парламент - ГЕРБ получава абосолютен превес с получени 92,73% от гласовете.

Община Драгоман ще избере своят градоначалник на 5 ноември. Изборът ще е сред Андрей Иванов от ГЕРБ и Ивайло Зарков от МК „ Алтернатива на жителите “. Подредбата на общинския съвет стартира идентично – ГЕРБ е с 28.17%, а МК „ Алтернатива на жителите - 20.09%

Община Елин Пелин си избра за кмет Ивайло Симеонов от „ България на районите (ВМРО-БНД и ИТН) “, който събира 57,73% доверие. Коалицията има 49.48 на 100 в локалния парламент, ГЕРБ взима 17.26%

Община Етрополе ще избира на втори тур. На балотаж се изправят Владимир Александров от Местна коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ и Димитър Димитров от Местна коалиция „ Коалиция ЛЕВИЦАТА! “. Общинският съвет ще се подреди в същия ред като трети е ГЕРБ с 11.07%

Община Златица също ще взема решение за своя градоначалник идната неделя. Един против различен се явяват Любомир Цветков от „ Българска социалдемокрация – Евролевица “ и Елена Герасимова от „ Български социалдемократи “. За локалния парламент с изравнени сили са „ Български социалдемократи “ и „ ЛЕВИЦАТА! “. Трети е ГЕРБ, а на дъното са ПП-ДБ с 1.12%.

Община Ихтиман отива на балотаж, а него се явяват Калоян Илиев от ГЕРБ и Милена Чомакова от МИР. Конфигурацията в общинския съвет ще бъде забавна. Най-много ще са общинските съветници на ГЕРБ - 37.18%, по-късно на МИР- 14.06%, а локални парламентаристи ще имат и от „ Евророма “ - 11.67%

Община Копривщица ще си избере жена за кмет идващата неделя.

Балотаж във възрожденския град ще бъде сред Бойка Дюлгярова от ГЕРБ и Мария Тороманова от Българска социалистическа партия. Местният парламент се подрежда ГЕРБ - 39.29%, БСП- 21.05%, „ Възраждане “- 20.69%, Вътрешна македонска революционна организация, Движение за права и свободи, ПП-ДБ и Има Такъв Народ.

Община Костенец има новоизбран кмет и той е предлагането на ГЕРБ Йордан Ангелов, който събра 65,97% от гласовете на съгражданите си. Далеч след него остава Пламен Чолаков от „ Бъдеще за родината “. Общинският съвет ще се преценява с ГЕРБ, който събра 62,40% от доверието на гласоподавателите.

Община Костинброд също ще се управява от ГЕРБ. Там печели Трайко Младенов, който получи 53,10% от доверието. Бъдещи общинари ще има от ГЕРБ, МК „ Граждани за общината “ и Българска социалистическа партия.

Община Мирково избра Цветанка Йотина от КОД. Тя е определена от 67,21% от пусналите бюлетини.

„ Консервативно Обединение на Десницата “ взимат 40% или 400 гласа за локалния парламент, следвани от „ Възраждане “- 20.70% и ГЕРБ- 19.40%.

Община Пирдоп ще взема решение на балатож кметския пост. Изборът ще е сред Ангел Геров от „ Българска социалистическа партия за България “ и Васил Кафеджиев от „ Земеделски национален съюз “. Ситуацията в общинския съвет се преповтаря и добавя от ГЕРБ, „ Ние идваме “, ПП-ДБ и други.

Община Правец ще се ръководи от Румен Гунински от „ Българска социалистическа партия за България “. Мнозинството в локалния парламент също отива при левицата следвана от ГЕРБ - 22.04%  и ПП-ДБ- 11.50%.

Община Самоков ще има оспорван балотаж сред Ангел Джоргов ГЕРБ и Владимир Георгиев от „ Българска социалистическа партия за България “. Резултатът е 45.07% за Джоргов, а Георгиев събира  43.46%. Първата позиция за общинския съвет също е за ГЕРБ, следвана от „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ОБТ Български лейбъристи “- 20.20%. ПП-ДБ имат 4.95%

Община Своге има кмет от първия тур – Емил Иванов с 61,33%.ПП “Движение България напред “ печели и локалният парламент с 48,10%. В състава му сигурно влизат ГЕРБ и „ Българска социалистическа партия за България “.

Община Сливница ще се ръководи от Васко Стоилков от ГЕРБ. Сходни проценти за локалния парламент получават ГЕРБ и Коалиция „ Алтернатива на жителите “. Следват „ Заедно за мощна община “, „ Бъдеще за родината “ и „ Възраждане “.

Община Чавдар също ще си спести балотаж. Там кмет ще бъде Григор Даулов, който взима 65.69%. Социалитите ще са нй-много в

локалния парламент, втори са Вътрешна македонска революционна организация, трети и четвърти са „ Възраждане “ и ГЕРБ.

Община Челопеч категорично се печели от ГЕРБ и кметът Алекси Кесяков. Общинският съвет обаче има доминация на ПП-ДБ с 32.00%, следвани от ГЕРБ с 28.00 на 100 и „ Българска социалистическа партия за България “- 18.90%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР