Около половин милион ще бъдат пътуванията по Коледа и Нова

...
Около половин милион ще бъдат пътуванията по Коледа и Нова
Коментари Харесай

60 000 българи на коледен воаяж в чужбина

Около половин милион ще бъдат пътуванията по Коледа и Нова година в България. Това предвижда Румен Драганов, шеф на Института за оценки и разбори в туризма. 60 хиляди българи ще се насочат към чужбина - главно в прилежащи страни, в Европа (за посещаване на близки, родственици и приятели) и към топлите дестинации на проведени екскурзии с туроператори.

Въпреки комплицираната пандемична конюнктура у нас и по света, ски сезонът ще бъде близо два пъти по-силен от предходната година. През 2020 година имахме към 600 хиляди туристи, влезнали в страната. Тази година ще бъдат 1,2 млн., до момента в който през 2019-а те бяха 1 670 000, съпостави още Драганов.

Междувременно от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ упорстват да отпадне условието клиентите на заведенията да показват документи при консумация навън. Аргументът им е, че болестта по-трудно се популяризира на чист въздух. Така работят сътрудниците в Солун, показаха от организацията. По този метод ще се подкрепи бизнесът, който е на ръба на оцеляването след въвеждане на зелените документи. И ще бъде от изгода и за клиентите, изясни зам.-председателят на БХРА Атанас Димитров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР