Около петдесетина души се събраха на протест пред Народния театър

...
Около петдесетина души се събраха на протест пред Народния театър
Коментари Харесай

Протест иска оставката на директора на Народния театър, заради уволнението на Александър Морфов

Около петдесетина души се събраха на митинг пред Народния спектакъл в поддръжка на уволнения негов основен режисьор Александър Морфов и с искане за оставката на шефа Васил Василев. Актьорът от театъра Валери Йорданов разяснява, че е на митинга поради децата си, тъй като, ставащото в театъра е отражение на положението на страната. Хората споделиха, че са пристигнали, с цел да поддържат един заслужен човек и съгласно тях политиката и бизнеса нямат място в театъра.

Режисьорът, от Народния спектакъл през вчерашния ден, с претекста, че не се е справил с длъжността основен режисьор. За на следващия ден е планувана конференция на шефа на театъра Васил Василев.

 Александър Морфов е уволнен от Народния спектакъл, Велислава Кръстева напуща (обновена) Александър Морфов е уволнен от Народния спектакъл, Велислава Кръстева напуща (обновена)

Във вторник вечер пред Българска национална телевизия, Морфов разяснява претекстовете за уволнението му като " неуместни, странни, идиотски, глупави, административни " и че повода е " накърненото достолепие на шефа ", който назовава " просто болен човек. "

Във вторник се разбра, че пиарът на театъра. На 26 февруари пък се разбра, че Ндиректорът на театъра е подал към Министерството на културата нова управническа конструкция, в която липсват длъжностите пиар и основен режисьор, които се заемаха от Велислава Кръстева и Александър Морфов.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР