Около четири милиона души стават жертва на Гладомора в Украйна,

...
Около четири милиона души стават жертва на Гладомора в Украйна,
Коментари Харесай

Германия иска да признае Гладомора в Украйна за геноцид


Около четири милиона души стават жертва на Гладомора в Украйна, породен от Сталин през 30-те години на ХХ век. Сега немският Бундестаг желае да го признае за геноцид. Няколко други страни към този момент го направиха.

Управляващата коалиция в приканва да признае глада в, съзнателно провокиран от руския деспот Йосиф Сталин преди 90 години, за геноцид. Това оповестяват " Франкфуртер алгемайне цайтунг " (ФАЦ) и " Шпигел ". Проекторезолюцията ще бъде разисквана и гласувана в Бундестага в сряда.

Близо четири милиона украинци стават жертва на по този начин наречения Гладомор през 1932 и 1933 година Смъртни случаи има и в други елементи на, да вземем за пример в Казахстан и Южна Русия.
Редакцията предлага
Други страни към този момент оповестиха Гладомора за геноцид

Няколко страни към този момент. Едва неотдавна, на фона на съветската нападателна война против Украйна, Ирландия, Република Молдова и Румъния също го осъдиха. " От глада и репресиите е наранена цяла Украйна, а освен зърнопроизводителните ѝ райони ", се споделя в немското предложение. " От днешна позиция това допуска историко-политическа подредба като геноцид. ”

В проекторезолюцията се споделя още, че, по време на които в Европа, изключително през първата половина на 20 век, са починали милиони хора ”.

Путин следва " незаконните обичаи на Сталин "

Това " закононарушение против човечеството " обаче е малко известно в Германия и Европейския съюз. Федералното държавно управление е призовано да способства за разпространяването на информация за Гладомора и за възпоменанието на жертвите му.

Според ФАЦ депутатът от партията на Зелените Вагенер е споделил, че съветският президент следва. Днес, споделя той, Украйна още веднъж е превзета от съветския гнет. " За следващ път, цялата страна ще бъде подчинена. " Политическото систематизиране на Гладомор като геноцид е " сигнален сигнал ".

***

Разгледайте и тази изложба от нашия списък: 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР