Около 90 млн. лв. ще струва ремонтът на едното платно

...
Около 90 млн. лв. ще струва ремонтът на едното платно
Коментари Харесай

90 млн. лв. ще струва ремонтът на АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора

Около 90 млн. лева ще коства ремонтът на едното платно на Автомагистрала „ Тракия “ в сектора Чирпан – Стара Загора в посока Бургас. Това сподели инж. Иван Досев, член на УС на АПИ, в изявление за предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

„ В момента нашите реализатори вършат подготвителни действия за ремонта на сектора Чирпан – Стара Загора на Автомагистрала „ Тракия “. Участъкът е значителен и ще стартираме до седмица – две поетапно ремонт на сектора. Обемите от работа са много огромни. 52 км подлежат на ремонт. Около 90 млн. лева ще коства едното платно в посока Бургас за тези 52 км. Това е забележителен сектор, който в случай че се затвори, ремонтът ще продължи много време. Затова ще го стартираме поетапно и ще го разделим на дребни части. Опитваме се да създадем такава стратегия, че да бъде изпълнен за по-малко от 3 месеца, само че за жалост този размер от работа не може да се извърши за толкоз време. Този повсеместен ремонт не може да стане за 3 месеца и по тази причина ще е на стадии “, уточни Досев.

„ Ремонтите по Автомагистрала „ Хемус “ са на 3 точки. Едната е на км 20 при Потоп, като ремонтът на връхната структура ще приключи преди края на годината, с цел да няма тама на км 20. Надяваме се за началото на зимния интервал още да пуснем придвижването там.

Следващата сериозна точка е тунел „ Витиня “, където вървят добре строителните работи и до няколко месеца би трябвало да го отворим за придвижване. Най-трудоемки там са трите напречни галерии за връзка сред двете тръби при положение на повреда и на пожар “, сподели още Досев.

По думите му почти към 3.5 милиарда лева трябват за пътна сигурност. Той добави, че тази сметка е ориентировъчна. „ Целевата стойност за 0 смъртност и 0 ранени по пътищата е мъчно постижима и колкото и средства да се дават, надали ще я реализираме, само че би трябвало да се стремим към възстановяване на пътната сигурност. Тези пари никой не е заречен, че ще ни даде, Средствата използваме за мантинели, маркировка и отвесна сигнализация, както и косене и разчистване на шубраци, с цел да се виждат знаците “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР