Около 80 хиляди поста от руски източници са били публикувани

...
Около 80 хиляди поста от руски източници са били публикувани
Коментари Харесай

Над 80 хиляди руски поста са излезли във Фейсбук около изборите в Съединените щати

Около 80 хиляди поста от съветски източници са били оповестени във "Фейсбук " преди и след изборите за президент на Съединените щати през 2016 година, оповестиха от обществената мрежа. Над 126 милиона американци, или съвсем половината от популацията на Съединените щати, са видели наличие, качено във "Фейсбук " от основани в Русия лица и организации. По-голяма част от постовете са били с политическо наличие и са оповестени от съветска компания, обвързвана с Кремъл.

"Тези дейности опонират на задачата на "Фейсбук " да построява общество и на всичко, което символизираме ", написа юристът на обществената мрежа Колин Стреч.

Становището на "Фейсбук " споделя още, че 80 хиляди поста е незначително количество на фона на цялото наличие в мрежата. Компанията дава образец, че това се равнява на един пост на фона на 23 хиляди други. Въпреки това тези изявления са нарушили разпоредбите на компанията поради огромния брой употребявани подправени профили.

Тези 80 хиляди поста са оповестени сред юни 2015 година и август 2017 година Повечето са били ориентирани към тематики, които разделят обществото, като да вземем за пример отношението към хора с друг цвят на кожата.

Само преди година основателят на "Фейсбук " Марк Зукърбърг окачестви като безумна концепцията, че постове в обществената мрежа могат да повлияят на президентските избори, напомня Ройтерс.

Друга обществена мрежа - "Туитър " - спря всички близо 2800 профила, свързани с основана в Русия организация за интернет изследвания.

От търсачката "Гугъл " също оповестиха, че са разкрили платена от съветски представители политическа реклама по време на изборите в размер на 4700 $.

Представители на трите софтуерни колоса би трябвало да свидетелстват пред три комисии в Конгреса тази седмица по тематиката за опитите на Русия да популяризира подправени вести в месеците преди изборите за президент на Съединени американски щати през 2016 година

Москва отхвърля обвиняванията, че е пробвала да повлияе на вота в Съединените щати, на който Доналд Тръмп победи Хилари Клинтън, напомня Би Би Си.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР