Около 700 машини са обработвали през последното денонощие. В областите

...
Около 700 машини са обработвали през последното денонощие. В областите
Коментари Харесай

АПИ: Пътищата са почистени от снега и проходими

Около 700 машини са обработвали през последното денонощие. В областите с натоварен снеговалеж техниката е била повече от плануваното по проект за зимно разчистване на пътищата, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване. Това заяви пред медиите инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на. Продължава обработването на настилките, на пътноподдържащите компании е на терен повече от 24 часа.
Всички автомагистрали и първокласни пътища са почистени и проходими при зимни условия. Затворен за всички коли е най-високият старопланински. На места преспите доближават два метра и снеговалежът продължава. Ограничено е придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона и прекосяването с ремаркета и полуремаркета по път II-37 Батак-Доспат и през прохода „ Превала “. Преминаването на всички коли през беше краткотрайно спряно поради активиризали се лавини, заяви инж. Даниел Иваничков, шеф на дирекция „ Поддържане на пътната инфраструктура “.
 501 машини са почиствали републиканските пътища през нощта 501 машини са почиствали републиканските пътища през нощта
501 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Продължава обработването на настилките, с цел да се обезпечи...
Инж. Досев прикани водачите да потеглят на път с изправни коли, готови добре за зимни условия, да не подхващат рискови маневри и да съблюдават напътствията на „ Пътна полиция “ и на чиновниците на регионалните пътни ръководства. Той моли водачите на тежкотоварни камиони при обмисляне на маршрутите си да избират първокласни пътища или автомагистрали, с цел да се предотврати образуването на тапи на пътища от по-нисък клас, които не са планувани за натоварен тежкотоварен трафик. Инж. Досев уточни образец с влизащите и излизащите камиони през Дунав мост 2 при Видин, които употребяват като по-пряк маршрут третокласния път III-112 Добри дол - Дреновец - Тополовец вместо първокласния път Е-79 през Монтана и Враца.
Прогнозата на метеоролозите за идващите три дни е снеговалежите да продължат, по тази причина молим водачите деликатно да възнамеряват пътуванията и да карат деликатно. Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще обезпечи безвредно пътешестване, само че е належащо и водачите да преценяват скоростта на придвижване със зимната конюнктура, уточни инж. Даниел Иваничков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР