Около 70% от хората се нуждаят от някаква форма на

...
Около 70% от хората се нуждаят от някаква форма на
Коментари Харесай

Можете ли да си позволите дългосрочни грижи без застраховка?

Около 70% от хората се нуждаят от някаква форма на дълготрайни грижи, до момента в който навършат 65 години. Разбира се, тази грижа има цена. И някои хора купуват застрахователна лавица за дълготрайни грижи, с цел да покрият тези типове разноски, до момента в който други я заплащат сами.

Но дълготрайните грижи са скъпи и цените единствено се усилват, тъй че има възможност най-малко някои от хората, които решат да заплащат за грижи сами, да не знаят какъв брой скъпи са те. Но какъв брой тъкмо костват дълготрайните грижи, можете ли да си ги позволите без застраховка и бихте ли желали да платите за грижите си от джоба си?

Купете лавица за дълготрайни грижи през днешния ден, с цел да сте сигурни, че можете да си осигурите грижите, от които се нуждаете.

Можете ли да си позволите дълготрайни грижи без застраховка?

Може да не сте в положение да си позволите дълготрайните грижи, от които се нуждаете, даже в случай че вашата пенсионна сметка е цялостна със средства. Простият факт е, че този тип грижа може бързо да стане безценен и вашите проекти за понижаване или покриване на разноските може да са несъответстващи.

Ето няколко неща, които би трябвало да имате поради, когато планирате евентуалните си потребности от дълготрайни грижи:

Остаряването на място нормално не икономисва пари 

Едно методът, по който хората могат да се опитат да спестят пари от своите дълготрайни грижи, е да остаряват на място. Има обаче шансове, че стареенето вкъщи в действителност може да усили разноските ви.

„ В реалност услугите за денонощна (24/7) дълготрайна грижа в дома костват повече от живот в старешки дом, спомагателен живот или грижа за паметта “, споделя Арвет М, Рийд, шеф за обслужване на клиенти на проекта за досегаемост на Lifecare. „ Повечето хора считат, че оставането у дома е по-евтино от преместването в общественост, само че те мислят единствено за минимална помощ, а не когато имат потребност от 24 часа грижа. “

Така че остаряването на място евентуално няма да избави ти пари. Застрахователната лавица за дълготрайни грижи обаче може да ви помогне да покриете разноските за грижи, даже в случай че планирате да останете в дома си.

Купете дълготрайна грижа в този момент, с цел да помогнете за покриване на разноските за остаряване вкъщи.

Medicare и Medicaid нормално не покриват разноските за дълготрайни грижи

Много хора са под неправилното разбиране, че Medicare или Medicaid ще покрият разноските им за дълготрайни грижи. Разходите за дълготрайни грижи обаче „ са разноски от джоба ви, които нормално не се покриват от Medicare или Medicaid “, споделя Рийд.

Ако планирате да разчитате на Medicare или Medicaid за вашите дълготрайни грижи, с цел да покриете тези типове разноски, време е да създадете друг проект. Застрахователната лавица за дълготрайни грижи може да обезпечи рационален проект за заплащане на вашите грижи.

Цената на дълготрайните грижи се повишава бързо

Инфлацията не е просто нещо, което изпитвате в магазина за хранителни артикули или на бензиностанцията. Цената на дълготрайните грижи също се покачва — и бързо се усилва.

„ Преди десетилетие инфлацията в опазването на здравето беше от 5% до 8% всяка година. Сега, след пандемията, виждаме нарастване от 10% до 20% всяка година на разноските за услуги “, споделя Лари Хендриксън, създател и ръководещ сътрудник в G&H Financial Group. „ Здравните експерти, които напущат промишлеността, докара до увеличение на разноските за опазване на здравето на всички места. “

„ Цената на неквалифицираните грижи у дома се усили от $18,00 до $24,00 до $25,00 до $38,00 на час, “ Хендриксън споделя. „ Разходите за самостоятелен живот до квалифицирани медицински сестри варират от $50 000 до над $100 000 на година. “

Колко пари в действителност костват дълготрайните грижи?

Цената на вашите дълготрайни грижи зависи от вида грижи, от които се нуждаете.

„ Има три съществени равнища на грижа за оборудването “, споделя Лори Грос, финансов и капиталов консултант в Outlook Financial Center. „ Има и други варианти отвън тези. “

Въпреки това, това са главните три: вкъщи, център за подкрепяне и дом за квалифицирани възрастни хора. И по този начин, какъв брой костват?

У дома: Според изследване на разноските за грижи на Genworth от 2021 година междинният домакински здравен асистент таксува $5148 на месец. Заведение за подкрепят живот: Същото изследване на Genworth откри, че междинното заведение за подкрепено живеене таксува жителите към 4500 $ на месец. Квалифицирани старешки домове: И най-после, изследването откри, че квалифицираните старешки домове са най-скъпите от тези три благоприятни условия за грижа. Средното заведение за квалифицирани медицински сестри таксува $7,908 на месец за полусамостоятелна стая и $9,034 на месец за независима стая.

Като се имат поради тези междинни стойности, дълготрайните грижи биха могли да костват от $54 000 до $108 408 приблизително на година.

Купете застрахователна лавица за дълготрайни грижи през днешния ден, с цел да покриете разноските за грижи по-късно.

Изводът

Има късмет седем към 10 да имате потребност от дълготрайни грижи в даден миг от живота си. Ще можете ли да си позволите разноските за грижи, когато възникне тази потребност? Ако е по този начин, бихте ли желали да платите толкоз доста пари от джоба си? Купете застрахователна лавица за дълготрайни грижи през днешния ден, с цел да планирате бъдещите си разноски за грижи.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР