Около 67% от населението на ЕС (16-74 години) е поръчвало

...
Около 67% от населението на ЕС (16-74 години) е поръчвало
Коментари Харесай

Българите ползват най-малко интернет банкиране

Около 67% от популацията на Европейски Съюз (16-74 години) е поръчвало артикули или услуги по интернет, демонстрира изследване на Евростат за 2021 година Този дял доближава връх от 93% в три холандски района (Дренте, Утрехт и Зеландия).

Засилена наклонност за потребление на електронна търговия е регистрирана във всички останали холандски райони като се изключи Лимбург, всички датски райони, всички шведски райони като се изключи два, в два от три ирландски района, както и в Корсика (Франция).

Българските райони Югоизточен и Северен централен са с най-нисък дял на хората, които употребяват интернет за закупуване на артикули или услуги през интернет (съответно 26% и 27% през 2021 г.), демонстрират данните на Евростат.
 
Междувременно към 58% от популацията на Европейски Съюз е употребило интернет за банкиране през трите месеца преди изследването. Най-малко 90% от хората са употребявали интернет банкиране във всеки район на Дания, Финландия, както и 8 от 12-те района в Холандия. Регионът на финландската столица Хелзинки-Уусимаа има най-голям дял на интернет банкиране (96%).

Сигурно ли е онлайн кредитирането

Във всички райони на България и Румъния (с изключение на столичните райони Югозападен и Букурещ-Илфов) делът на хората, ползващи онлайн банкиране, е по-малко от една четвърт. Такъв е и казусът с Кентрики Елада в Централна Гърция.
 
 istock istock
Една от най-често срещаните действия в интернет е присъединяване в обществени мрежи, да вземем за пример благодарение на Фейсбук, Instagram, TikTok или Twitter. През 2021 година близо три пети (57%) от популацията на Европейски Съюз е взело участие в обществените мрежи през трите месеца преди последното изследване. Процентът на присъединяване на младежите на възраст 16–29 години (83%) е съвсем четири пъти по-висок от съответния % на по-възрастните хора на възраст 65–74 години (23%).
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР