Около 600 сигнала месечно за неправилно паркирани автомобили постъпват в

...
Около 600 сигнала месечно за неправилно паркирани автомобили постъпват в
Коментари Харесай

По 600 сигнала на месец за неправилно паркиране в София

Около 600 сигнала месечно за погрешно паркирани коли постъпват в Центъра за градска подвижност. Това съобщи пред БНР Румяна Милова - шеф на дирекция " Паркиране и подвижност " в ЦГМ.

Тя уточни, че се паркира погрешно в множеството случаи, когато няма места за паркиране. От близо година с изключение на с екипите " Паяци " ЦГМ работи и с инспектори, които сформират неприсъствени фишове за нарушителите. Наблюденията са, че въпреки всичко има резултат от този надзор и сигналите понижават.

Милова уточни, че няма текст в Наредбата за организацията на придвижване на територията на Столичната община, която да планува толеранс за паркиралите до лечебните заведения. Тя изясни, че преди няколко години Центърът за градска подвижност е имал задачата да предложи да се обособят избран брой паркоместа към лечебните заведения. Нямало обаче по какъв начин да се потвърди, че паркиралият автомобил е на човек, който е на посещаване в болница.
 За по-чист въздух уголемяват синята зона в София
За по-чист въздух уголемяват синята зона в София

Обмисля се и цялостна възбрана на каруците от юни 2022 година

Тя съобщи, че са били извършени срещи с шефовете на лечебните заведения за това да има назначен техен чиновник, който да дава отговор за паркирането на тези места . Това по нейни думи е щяло да бъде един тип длъжностен абонамент, специфичен за лечебните заведения. Нито един от шефовете на лечебните заведения обаче не се съгласил, защото нямат запас да назначат подобен чиновник. Въпреки това Милова уточни, че в Столичната община се мисли в тази посока.

Относно съгласно нея резултатът е позитивен за домуващите.

" При разширение на зелената зона изчезват залежалите коли, които стоят, без да бъдат употребявани. След като в зелена зона има 90% запълняемост, това значи, че би трябвало да има в допълнение ограничаване. В синя зона има все по-голяма опция да се откри място ", уточни Милова.

Тя напомни, че Столичният общински съвет е приел 30% от приходите от локално платено паркиране да остават в съответния регион и да бъдат вложени в ремонт на тротоари и площи за паркиране.
 Граждани гневни от безсистемно паркиране в центъра на София
Граждани гневни от безсистемно паркиране в центъра на София

Властите са изоставили контрола на паркиране в центъра
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР