Около 60% от общо 687 мерки в 18-месечната програма на

...
Около 60% от общо 687 мерки в 18-месечната програма на
Коментари Харесай

Спад на инфлацията, реформи в правосъдието, хеликоптери. Денков се похвали за шестте месеца на власт

Около 60% от общо 687 ограничения в 18-месечната стратегия на държавното управление ще бъдат реализирани през февруари. След поемането на властта от постоянното държавно управление са регистрирани повишение на вложенията, понижаване на инфлацията, започване на правосъдни промени и прогрес по редица стратегически въпроси. Това сподели в сряда министър председателят Николай Денков в разбор за първите шест месеца от ръководството си.

на 6 юни с гласоете на ГЕРБ, „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ), Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ . Беше контрактувано министър-председателите да се сменят на всеки 9 месеца, а след Денков отпред на кабинета да застане вицепремиерът Мария Габриел . ГЕРБ и ПП-ДБ неведнъж показаха, че съществена причина за съглашението им е „ евроатлантическият път на страната “.

Анализът на Денков идва на фона на следващ скандал сред ПП-ДБ и ГЕРБ, почнал във връзка и договарянето на маханизъм за избор на.

„ Бяхме наясно че дилемите са сложни, а поддръжката несигурна, и все пак показахме, че сме екип, който може да се отърси от политическото самолюбие, да се издигне над злободневните офанзиви и да се концентрира върху действителните проблеми “, сподели Денков.

Той уточни като триумфи битката с инфлацията, която през октомври е стигнала равнището от 2021 година преди началото на войната в Украйна. По думите му триумф е промяната в правораздаването, която е „ не на думи, а със основни крачки “ и добави, че това е път на страната към приемането ѝ в Шенген.

Той сподели още, че през януари се чакат първите медицински хеликоптери, а преди Коледа и коли за спешна помощ за първа помощ. Като триумфи бяха посочени също и отблокираният градеж на автомагистрали, нараставнето на вложенията с над 50% по отношение на 2020 година и други.

Кабинетът на Николай Денков е едвам вторият постоянен от 2021 година насам. В този интервал се организираха общо четири парламентарни вота. Партията на премиера „ Продължаваме промяната “ беше основана от Кирил Петков и Асен Василев като корав съперник на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а едно от главните политически послания беше битката с корупцията и модела на ръководство на Бойко Борисов .

В последна сметка през юни 2023 година с мандат на останалата втора след изборите през април обединението „ Продължаваме промяната – Демократична България “ беше контрактуван актуалният формат на ръководството, подкрепяно от ГЕРБ и Движение за права и свободи. В тези шест месеца ръководещите политически сили постоянно стигаха до остро опълчване по отношение на вземането на решения от изпълнителната и законодателната власт.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР