Около 60 италиански парламентаристи сформираха днес нова парламентарна група по

...
Около 60 италиански парламентаристи сформираха днес нова парламентарна група по
Коментари Харесай

Разместване! В парламента се появи нова парламентарна група

Около 60 италиански парламентаристи образуваха през днешния ден нова парламентарна група по самодейност на министъра на външните работи Луиджи Ди Майо, предадоха международните организации.

Новата група се споделя " Заедно за бъдещето ".

Вчера Ди Майо разгласи, че се отделя от популисткото и антисистемно италианско " Движение 5 звезди " дружно със свои сътрудници и по този метод то към този момент няма да бъде първа парламентарна мощ.

Ди Майо е и някогашен водач на придвижването. Освен външен министър, той е и вицепремиер. Между него и актуалният водач на придвижването Джузепе Конте има различия по отношение на доставките на оръжия за Киев. Конте се афишира против преустановяване на доставките и за търсене на дипломатическо решение на украинската рецесия. Ди Майо поддържа и политиката на премиера Марио Драги, което пък го направи неизвестен в " Движение 5 звезди ".

Антистемното придвижване беше най-голямата партия в Народното събрание на Италия след изборите през 2018 година Миналата година тя стана част и от необятното съдружно държавно управление на Драги.

Сега след разцеплението в парламентарната ѝ група най-голямата партия в Камарата на депутатите е крайнодясната Лига, съгласно данни на италианските издания " Кориере каузи сера " и " Стампа ".

А в Сената след образуването на новата парламентарна група се оказва, че " Движение 5 звезди " и " Лига " ще имат еднакъв брой места. Всичко това може да се промени, в случай че и други политици решат да поддържат Ди Майо в новата му парламентарна група.

Същевременно през днешния ден депутатите от долната парламентарна камара поддържаха политиката на премиера Драги за Украйна. Това стана посредством приемане на резолюция, сходна на тази, която бе призната през вчерашния ден и в Сената. В поддръжка на политиката на Драги се оповестиха 410 депутати, а срещу 29. По време да дебатите преди гласуването Конте съобщи в Народното събрание, че поддръжката за Драги въобще не стои под въпрос.

А пък през днешния ден украинският външен министър Дмитро Кулеба благодари на Ди Майо за неговата поддръжка за Украйна и за това, че той е застанал на вярната страна на историята.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР