Около 500 000 души работят на минимална заплата. Минималната заплата

...
Около 500 000 души работят на минимална заплата. Минималната заплата
Коментари Харесай

Инфлацията е по-голяма като ръст от ръста на доходите, заяви Любослав Костов

„ Около 500 000 души работят на минимална заплата. Минималната заплата към момента не е почтена. Те се лишават от доста работи, паричният разход е повече от паричния приход. Това значи, че или се употребяват заеми от родственици, или от бързи заеми, или от спестявания. Инфлацията е по-голяма като растеж от растежа на приходите ”. Това изясни Любослав Костов – основен икономист на КНСБ.

Реално сме обеднели с инфлацията, тъй като може да си купим по-малко самун, по-малко кашкавал, по-малко от всеки артикул. В доста ведомства не е обезщетена комулативната инфлация обратно.

Настояваме да има необлагаем най-малко на минималната заплата. Направеното от предния парламент е добра основа.

Той изясни, че не са одобрили проекто-бюджета на служебния кабинет, тъй като се търсят едни 800 млн. лв., с които да се вдигнат най-малко с 10% заплатите на работещите в публичния бранш. „ За педагозите има пари, само че за никой различен няма ”, сподели Костов пред " Нова нюз ".

Според него налог облага би трябвало да стане наложителен за всички от 1 януари следващата година. Предложението на синдикатите е той да бъде въведен още от средата на тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР