Около 50 000 души излязоха на протест по улиците на

...
Около 50 000 души излязоха на протест по улиците на
Коментари Харесай

Над 50 000 протестираха в Барселона срещу ареста на Пучдемон

Около 50 000 души излязоха на митинг по улиците на Барселона нощес след ареста през вчерашния ден на някогашния каталунски сепаратистки водач Карлес Пучдемон в Германия, съобщи ДПА.

Полицията даде предупредителни изстрели във въздуха и употребява палки против протестиращите, които замеряха служителите на реда с бутилки, яйца, железни предмети и боклуци. Протестно шествие мина от постройката на представителството на Европейската комисия до немското консулство.

Ранени бяха над 50 души, в това число осем служители на реда, четирима души бяха задържани. Протести имаше и в други градове.

Председателят на каталунския парламент Роже Торент прикани за "широк обществен и либерален фронт в отбрана на правата и свободите " в Каталуния след задържането на Пучдемон в Германия по силата на заповед за арест, издадена от испанските управляващи. Торент сподели, че "испанското държавно управление нападна демокрацията в сърцето и употребява Каталуния като лаборатория за гонене на дисиденти на всички места другаде ".

Каталуния и Испания претърпяват най-мрачните си моменти, откогато демокрацията бе възобновена преди четири десетилетия, продължи ръководителят на каталунския парламент, представен от АП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР