Около 40души загинаха и десетки бяха ранени, когато два автобуса

...
Около 40души загинаха и десетки бяха ранени, когато два автобуса
Коментари Харесай

40 загинали и десетки ранени при автобусна катастрофа

Около 40души починаха и десетки бяха ранени, когато два рейса се сблъскаха покрай град Кафрин в централен Сенегал, съобщи БГНЕС.

В отговор на „ тежкия “ случай президентът Маки Сал разгласи тридневен народен печал от понеделник. В туит той също сподели, че има 40 смъртни случая и „ доста тежки пострадвания “. „ Дълбоко съм тъжен от трагичния пътен случай “, сподели той в Twitter. „ Изказвам моите сърдечни съболезнования на фамилиите на жертвите и искам бързо възобновяване на ранените.

Сенегалският прокурор сподели в настрана изказване, че 38 души са били убити. Прокурорът Шейх Диенг сподели, че ранните следствия допускат, че случаят е бил породен, когато „ рейс, предопределен за публичен превоз на пасажери, след пръсване на гума, е напуснал траекторията си, преди да се сблъска челно с различен рейс, приближаващ насреща посока. “

Полковник Чейх Фол, който дава отговор за интервенциите на Националната противопожарна работа на западноафриканската страна, сподели по-рано пред Агенция Франс Прес, че 38 души са починали и 87 са били ранени при случая.

Инцидентът е станал към 03:15 през нощта локално време, сподели Фол пред Агенция Франс Прес, добавяйки, че всички потърпевши са евакуирани в болница и медицински център в Кафрин.

Това е една от най-смъртоносните произшествия през последните години.

Останките и разрушените рейсове са разчистени и естественото придвижване по пътя към този момент е обновено, сподели той.

Президентът Сал разгласи, че след края на националния печал ще се организира държавен съвет, който да „ вземе твърди ограничения за пътната сигурност “.

Пътните произшествия са постоянно срещани в Сенегал, значително заради непослушност на водачите, неприятни пътища и овехтели транспортни средства, споделят специалисти. През октомври 2020 година минимум 16 души бяха убити и още 15 бяха ранени при конфликт на рейс с хладилен камион в Западен Сенегал. Автобусът с потенциал 60 места се е отправял към Росо покрай границата с Мавритания, споделиха от пожарната, като прибавиха, че броят на хората в него не е прочут. Местните медии споделиха тогава, че камионът е превозвал риба за Дакар.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР