Около 40 на сто или близо 4 от 10 българи

...
Около 40 на сто или близо 4 от 10 българи
Коментари Харесай

Почти половината българи не си купуват мебели

Около 40 на 100 или близо 4 от 10 българи изобщо не си купуват мебели. Това демонстрират данни от национално изследване, напрено от " Тренд ", които са огласени на годишната конференция на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна индустрия (БКДМП). Делът е по-висок от междинния измежду най-младите (под 30 г.) и най-възрастните (над 70 г.), и хората с месечен приход на семейството до 1000 лева, както и живеещите в дребните градове и селата.

Само 4 на 100 от българите купуват мебели постоянно - един път или няколко пъти в годината. Близо една пета (19 на сто) реализират такава покупка един път на няколко години, като най-често това са хора в дейна възраст сред 30 и 60 година, висшистите, хората с приход на семейството над 2000 лева и живеещите в столицата. Водещият фактор при покупката на мебели за българите е цената.

Данните на изследването сочат, че най-често сменяните мебели са леглата и матраците - половината от хората, които купуват мебели, са дали този отговор. Една трета показват, че най-често сменят столовете, малко над една четвърт (26 на сто) - диваните и креслата.

Близо половината българи (44%) избират мебели, създадени в България. Според участниците в анкетата водещи фактори за избора на продукцията, създадена в България, са гаранцията за качество, по-приемливата цена и поддръжката на локалния бизнес.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР