Около 32% от учителите - от детските градини до 12-ти

...
Около 32% от учителите - от детските градини до 12-ти
Коментари Харесай

Около една трета от учителите искат да се ваксинират срещу COVID-19

Около 32% от учителите - от детските градини до 12-ти клас - са изявили предпочитание за имунизация против COVID-19. Това сочат данните на Синдиката на българските учители, изясни в ефира на радио „ Фокус “ ръководителят на синдикалната организация Янка Такева.

" COVID-19 ще си отиде тогава, когато се отнесем съществено към имунизациите. Как по този начин от раждането на децата ние ги подлагаме на имунизация?! Не се опасяваме за техния живот, а се опасяваме за нашия. Явно има смяна в ценностната система. След като бебе дневно и половина понася ваксина, какво пречи на майка му и татко му да се имунизират, с цел да бъдат качествени служащи и да запазят живота и здравето си. Смятам, че синдикалната ни организация ще сътвори доста добра организация за имунизиране по районни ръководства на учителите и на помощния административен личен състав в образованието ", сподели тя.

Според нея се следи голямо предпочитание за връщане в учебно заведение, тъй като липсва живият контакт и на учители, и на възпитаници. " Той е от извънредно значение и за възпитанието на младите. В процеса на ограмотяване до 4-ти клас е неуместно образованието да е отдалечено, по тази причина и преподавателите са удовлетворени, че ще могат да си свършат качествено работата ", изясни Такева.

По думите й, днешното връщане в клас се приема с облекчение от учители и родители. " Дистанционното образование не може да даде знанията, държанието и тръпките, които се получават в класната стая и в случай че трябваше то да бъде водещо, до момента просветителните системи в света щяха да създадат чудеса в това отношение. Тревожни са данните, които изнасят Организация на обединените нации, УНИЦЕФ, Европейският комитет по обучение и други, че доста деца остават отвън борда и може да се получи по този начин, че неграмотността, непълните познания и откъснатостта на обществената среда на младото потомство може да нанесе съществени вреди във всички останали сфери на живот ", сподели още Янка Такева.

Тя обясни още, че в електронна среда има доста компликации от позиция на отсъствията, оценките на учениците и държанието им, както и пълнотата на знанията им. Проблеми има и със прекъсване на интернета, което разконцентрира работата на цялата виртуална класна стая. Освен това в доста региони има прекъсвания на тока или липса на интернет с дни наред ", добави Такева. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР