Около 30% от енергийната инфраструктура на Украйна са били поразени

...
Около 30% от енергийната инфраструктура на Украйна са били поразени
Коментари Харесай

Една трета от енергийната инфраструктура на Украйна е била унищожена

Около 30% от енергийната инфраструктура на Украйна са били изумени от съветски ракети от понеделник насам. Това казва пред Си Ен Ен украинският министър на енергетиката Херман Халучшенко.
Прочетете още
По думите му за пръв път от началото на войната Русия толкоз " трагично " нападна енергийна инфраструктура.

Една от аргументите съгласно него е, че украинският експорт на електрическа енергия за Европа " оказва помощ на европейските страни да спестят от съветски газ и въглища ". Добави, че Украйна се пробва " да се свърже бързо още веднъж посредством другите източници ".

Украинските управляващи приканиха хората в цялата страна да " лимитират " потреблението на сила. Халушченко, запитан дали Украйна ще получава спомагателна сила от Европа поради обстановката, изяснява, че това е една от обсъжданите благоприятни условия.

По думите му украинската енергийна система още е постоянна, само че е нужна още помощ от сътрудниците за противовъздушната защита: " Трябва да защитим небето. "

Стотици обитаеми места останаха без електрическа енергия при съветските офанзиви. Сред най-тежките удари през вчерашния ден бяха тези по Лвовска област, които бяха и най-масираните по територията ѝ от началото на войната насам. Според ръководителя на регионалната администрация Максим Козницки са поразени четири електрически подстанции в понеделник, а във вторник, при още един удар, две от тях са изцяло унищожени.

В Киев предизвестяват за допустимо изключване на електричеството, прекъсвания имаше денем и в Харковска, Полтавска и Сумска област, в опит да се понижи натоварването на мрежата и да се възвърне работата на системата, доколкото е допустимо.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР