Около 30 кораба са на котва край ключовото украинско пристанище

...
Около 30 кораба са на котва край ключовото украинско пристанище
Коментари Харесай

Десетки кораби стоят на котва край украинските пристанища на Дунав

Около 30 кораба са на котва край основното украинско пристанище Измаил на Дунав, откакто при съветски ракетни удари бяха унищожени хранилища за зърно в този район на Украйна, сочат данните на профилирания уебсайт " Марин трафик " (MarineTraffic), който наблюдава в действително време местоположението на кораби и яхти, съобщи Българска телеграфна агенция.

При съветската офанзива на разсъмване са ранени седем души. Частично или изцяло са унищожени инфраструктурни обекти край брега на река Дунав, която е жизненоважен маршрут за износа на украинско зърно, откакто на 17 юли Русия приключи присъединяване си в договорката, с помощта на която беше обезпечена сигурността на транспорта на зърно от Украйна през Черно море. 

Около 29 кораба, измежду които и танкери-химовози, са на котва край Измаил, съгласно изчисленията на Ройтерс, основани на данни от " Марин трафик ". Други три плавателни съда са хвърлили котва по продължение на водния път, водещ към пристанищния терминал Рени-Одеса, демонстрират данните. 

Представители на застрахователния бизнес оповестиха през предходната седмица, че е прекратено застраховането на товарите с украинско зърно, превозени през Черноморския кулоар. Това стана, откакто Русия към този момент не подсигурява сигурността на комерсиалните кораби, които се движат по този маршрут, означават анализатори.

Някои компании разискват дали да продължат да застраховат корабите, които товарят украинско зърно на пристанищата, ситуирани на Дунав, са съобщили през днешния ден три източника от застрахователния бизнес, представени от Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР