Около 30 дни добро време са необходими, за да бъде

...
Около 30 дни добро време са необходими, за да бъде
Коментари Харесай

Санкционират изпълнителя на ремонта на центъра в Стара Загора

Около 30 дни положително време са нужни, с цел да бъде приключен ремонтът в пешеходния бул. на Стара Загора. Този период обаче зависи от метеорологичните условия. През октомври 2017 година стартира главен ремонт на площада пред постройката на Община Стара Загора и на пешеходната зона. Сроковете са надлежно 90 работни дни – за площада и 270 дни за булеварда. Те обаче не са спазени.

Затова изпълнителят на двата обекта ще бъде глобен. Проектът е на стойност близо 7 млн. лв. без Данък добавена стойност и се финансира с пари от Оперативна стратегия „ Региони в напредък ”.

„ Основната причина за забавянето при осъществяването на площада е поради зародилата нужда от археологически разкопки. Те продължиха 6 – 7 месеца. Относно забавянето на ремонта на основната улица – повода е, че предходната година имаше доста неприятна зима. През лятото към месец и половина валяха много съществени дъждове ” – изясни инж. Добри Добрев, началник на обекта.

„Оказваме напън върху сдружението и желаеме да работят допустимо най-бързо. В първите дни на януари имаше неприятно време. Разбирам ги тогава, че не са работили. Но не използваха хубавото време, когато трябваше, тъй че ще си търпят глобите за това закъснение ” – съобщи кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Той посочи, че единственият обект, който се бави сега, е ремонтът на централния бул. и виновността е само на компанията, а повода е неприятната организация на работа. Затова ще бъдат наложени финансови наказания. След като завърши планът, ще разглася размера на паричната глоба, която Общината ще наложи на изпълнителя ” – съобщи кметът Живко Тодоров.

Вече е ясно по кое време завършва ремонтът на моста на бул. „ Св. Патриарх Евтимий ” в Стара Загора. Той ще бъде отворен за придвижване на 3 февруари 2019 година Този обект е приключен предварително, повече от месец преди контрактувания с компанията реализатор период. Проектът обгръща реорганизация на мостовите уреди, създаване на 4-лентов път и две кръгови кръстовища по бул. „ Славянски “.

Площадът пред постройката на Община е построен напълно и това, че още има заграждения се дължи единствено на незавършената хидроизолация на фонтана. Влажното време през януари обаче не е уместно за качественото осъществяване на тази активност, прецизираха строителите.

Техническият началник на обекта Илия Тенев съобщи, че ремонтът ще бъде изпълнен качествено. Той добави, че скритата отводнителна система, която е построена по пешеходната зона, е с доста по-голям дебит от добре познатите до момента шахти, и при положително стопанисване няма да има проблеми при мощен дъжд. За поддръжката на гранитната настилка Общината ще придобие нови съвременни и функционални машини за разчистване, миене и гланциране. Инвестицията за тях е в размер на 315 000 лв..

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР