Около 2700 жени годишно биват диагностицирани с рак на маточната

...
Около 2700 жени годишно биват диагностицирани с рак на маточната
Коментари Харесай

NHS прави „наистина важно“ обещание да елиминира рака на маточната шийка до 2040 г.

Около 2700 дами годишно биват диагностицирани с рак на маточната шийка в Англия.

Г-жа Причард ще каже през днешния ден на годишната конференция на доставчиците на NHS: „ Наистина е значимо да можем да сложим такава значима, животоспасяваща упоритост през днешния ден – премахването на рака на маточната шийка би било необикновено достижение.

„ Чрез композиция от нашата стратегия за имунизиране против HPV и нашите високоефективна стратегия за скрининг на маточната шийка, това може да стане действителност през идващите две десетилетия. "

Здравната работа неотдавна актуализира своята HPV имунизация до една доза, вместо две, които в този момент се оферират на тези в осма година (на възраст 12 или 13) посредством учебните заведения.

Всеки, който дава отговор на изискванията, има период до 25-ия си рожден ден да получи инжекцията посредством своята процедура на общопрактикуващия доктор и новото предложение ще се основава на програмата за инжекция против COVID-19, позволявайки на родителите с цел да видите имунизационния статус на децата си и да резервирате срещи в приложението на NHS.

Прочетете повече:
NHS за следене на хладилниците и чайниците на хората
Списъците с чакащи на NHS доближиха рекордно високо равнище

Изображение: Аманда Причард, основен изпълнителен шеф на NHS England, говорейки на конференция

Повече хора от всеки път са поканени за цервикален скрининг, който употребява високоефективен тест за инспекция за високорисков HPV, който може да аргументи развиването на анормални кафези които могат да се трансфорат в рак, в случай че не се лекуват.

Г-жа Причард ще призове обществеността да „ изиграе своята роля “, като се отзовава, когато бъде потърсена за ваксини и прожекции – както сега вършат една трета от дамите, поканени за прегледи на маточната шийка не резервирайте часове.

Професор Питър Джонсън, народен клиничен шеф на NHS England за рак, сподели: „ Ракът на шийката на матката постоянно не предизвиква признаци по време на ранните стадии на болестта, тъй че е изключително значимо хората да посещават своите проби когато са поканени от NHS. "

HPV инжекциите ще предотвратят и други типове рак, настояват от благотворителната организация

Обещанието беше похвалено от благотворителни организации с представител на Jo's Cervical Cancer Trust, който сподели: " Ние Наистина съм удовлетворен […] Програмата за имунизиране против HPV е необикновено сполучлива и към този момент е довела до 87% понижение на заболеваемостта от рак на маточната шийка при дами на 20 години. “

Докато Cancer Research UK „ поддържа “ проекта, техният началник на отдела за опазване на здравето и информация за пациентите, доктор Джули Шарп, предизвести, че „ тази упоритост ще бъде допустима единствено в случай че стратегиите за имунизиране и скрининг са подкрепени от задоволително запаси и съвременна ИТ инфраструктура “.

Джейн, основен изпълнителен шеф на Cancer52 Лайънс означи, че обещанието може също по този начин да понижи броя на случаите на други типове рак.

Тя сподели: „ Ваксинирането против HPV е жизненоважно за предотвратяването освен на съвсем всички типове рак на шийката на матката, само че и за предотвратяването на други редки и по-малко постоянно срещани типове рак, като рак на устата и гърлото. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР