Около 250 автобуса от цялата страна и около 50 тежкотоварни

...
Около 250 автобуса от цялата страна и около 50 тежкотоварни
Коментари Харесай

Стотици автобуси на бунт! Вижте СНИМКИ от днешния протест на превозвачите и техния иск!

Около 250 рейса от цялата страна и към 50 тежкотоварни автомобила се включиха в днешния народен митинг в София против квалифицирания законопроект за основаването на Българска автомобилна камара. Според превозвачите тази камара няма да реши проблемите в бранша им, а ще ги задълбочи. Превозът на пасажери не беше прекратен.

В 10 ч. към 50 рейса паркираха на площада пред храм-паметника “Св. Александър Невски”, а останалите автобусизапочнаха да се подреждат в крайната дясна лента на бул. “Цариградско шосе” в посока центъра на София, оповестява БНР. Час по-късно автобусните превозвачи с транспортните си средства в спокойно шествие по булевардите “Цар Освободител”, “Мария Луиза” до Централната автогара в София демонстрираха несъгласието с готвения закон за основаването на Автомобилната камара.

Според сектора тази конструкция ще бъде неефективна, ще управлява сама себе си и ще изземе функционалностите на Изпълнителната организация “Автомобилна администрация”. Ивайло Константинов от Националното съдружие на автобусните превозвачи разяснява: “Конкурент да управлява съперник. Опасността е от това да се вкара спомагателна частна корупция, по този начин да се каже.”

От Камарата на автомобилните превозвачи в България също не са съгласни със основаването на въпросната камара, по тази причина и те се присъединиха  към сътрудниците си от пътническия превоз и паркираха тирове по бул. “Цариградско шосе”.

Протест на превозвачите! (СНИМКИ/ГАЛЕРИЯ)

Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР