Около 23:00 ч. в местните канали на Телеграм бе съобщено,

...
Около 23:00 ч. в местните канали на Телеграм бе съобщено,
Коментари Харесай

Дронове над Одеса, жертви и ранени след удари в Харковска и Черниговска област

Около 23:00 ч. в локалните канали на " Телеграм " бе обявено, че група дронове наближават Одеса. Към 23:15 ч. в украинския черноморски град се чуха мощни детонации.

Дроновете са летели откъм Черно море в посока на Одеса, Черноморски и Белгородднестровск.

Междувременно при руски офанзиви през вчерашния ден починаха двама цивилни в североизточната част на Харковска област и още един човек на запад в Черниговска област, съобщи Ройтерс, като се базира на изказвания на локалните управляващи.

Губернаторът на североизточната Харковска област Олег Синегубов заяви в " Телеграм ", че при съветска офанзива с ракетна система с неведнъж изстрелване двама цивилни са починали в град Купянск, завзет назад от украинските сили в края на 2022 година регион, където в този момент има интензивност на съветските сили.

Синегубов добави, че при удар против град Чухуев, ситуиран край регионалния център Харков, са били ранени двама души. Нанесени са били също по този начин и вреди на жилищна постройка и магазин, прибавя Българска телеграфна агенция.

В Черниговска област, намираща се северно от украинската столица Киев, при минометен обстрел е умрял един човек, заяви в " Телеграм " регионалният шеф Вячеслав Чауш.

Ройтерс не бе в положение да ревизира тези известия посредством самостоятелни източници, прибавя Българска телеграфна агенция.

На този фон Укринформ, базирайки се на информация, показана на конференция от заместник-началника на районната военна администрация на Донецк Игор Бойко, заяви, че около 514 хиляди души живеят сега в Донецка област, която в този момент е под контрола на украинското държавно управление, а над 60 хиляди от тях би трябвало да бъдат евакуирани.

" В момента в региона живеят към 514 хиляди души. Не мога да кажа, че всички би трябвало да изоставен. Но преди всички би трябвало да се изтеглят възрастните, пенсионерите, фамилиите с деца, хората с лимитирана пъргавина. Както и тези, живеещи на местата, които са най-близо до линията на фронта ", сподели Игор Бойко.

Той настоя, че е нужна евакуация от териториите в северната част на региона, включващи градовете Лиман и Святогорск, региона на Бахмут, Часов Яр, Торецк, а по-късно и региона на Покровск, Авдеевка и Маринка, Очеретине, Новогродовка и Кураховка, както и Мирноград.

" Настояваме хората от тези обитаеми места първи да се изтеглят. В тези региони живеят над 60 хиляди души ", сподели заместник-ръководителят на региона, представен от Българска телеграфна агенция.

Руските нашественици ускориха обстрела против селищата в Донецка област през декември 2023 година, заради което украинските управляващи взеха решение да разширят наложителната евакуация на популацията.

От началото на пълномащабното навлизане на Русия над 1,3 млн. души са били евакуирани от Донецка област, в това число над 164 хиляди деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР