Около 200 гости - британски граждани, дойдоха в резиденцията на

...
Около 200 гости - британски граждани, дойдоха в резиденцията на
Коментари Харесай

Британският посланик у нас: Монархията винаги е смесица от традиции и еволюция

Около 200 посетители - английски жители, пристигнаха в резиденцията на посланика на Англия Н. Пр. Роб Диксън в София. В градината на резиденцията, където бе отпразнувано историческото събитие. По думите на посланика, това е един извънреден ден за Англия, оповестява Българска национална телевизия.

" Това, което видяхме през днешния ден, е едно световно събитие, защото хората по целия свят следиха коронацията на нашия нов крал. Тук се омесва традиция със съвремие. Тронът е на 700 години. Уестминстърското абатство се употребява от 1660 година за коронации. Виждаме и някои нови измерения. Монархията постоянно е комбинация от обичаи и еволюция ", съобщи Н. Пр. Роб Диксън, дипломат на Англия в България.

Според него, това което следва през царуването на новия крал е един интервал на еволюция - приспособяване към персоналния му жанр, той носи и хрумвания на над 70-годишна възраст.

По думите на дипломат Диксън, кралица Камила, която през днешния ден също беше коронована дружно с новия крал, съумя да завоюва сърцата на хората. Тя получава поддръжка поради това, което от дълго време дава на краля - те са екип и сътрудници и служат на страната. Сега двамата навлизат в нова глава от своя живот, добави посланикът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР