Около 20 общински болници в страната са в тежко финансово

...
Около 20 общински болници в страната са в тежко финансово
Коментари Харесай

Около 20 общински болници у нас са пред фалит

Около 20 общински лечебни заведения в страната са в тежко финансово положение и може да банкрутират. Това предизвестяват от Националното им съдружие. Заради недофинансираните клинични пътеки, лечебните заведения натрупат задължения, а заплатите на личния състав са понижени. От Националното съдружие на общините и Лекарския съюз желаят страната да вземе ограничения за решение на казуса.
По данни за Министерството на здравеопазването общинските лечебни заведения в страната са 121. Натрупаните в от тях задължения към края на предишния месец са над 100 милиона лв.. В Бюджета за идната година са планувани повече пари за здраве.Финансирането на лечебните заведения също ще се усили.
За първи път от 10 години ще имаме опция да поправяме цени в клинични пътеки - уточни доктор Венцислав Грозев - ръководител на БЛС. Това ще даде известна финансова сигурност и непоклатимост на лечебните заведения. В това число и общинските.
От Лекарския съюз упорстват Здравната каса да заплати на лечебните заведения и по този начин наречената надлимитна активност за 2015 година. От касата отхвърлиха коментар. Сдружението на общините упорства финансовата помощ, която отпуска здравното министерство на общинските лечебни заведения да се усили от 6 на 16 милиона лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР