Около 20 населени места са с нарушено водоподаване в Ловешка

...
Около 20 населени места са с нарушено водоподаване в Ловешка
Коментари Харесай

20 населени места са с нарушено водоподаване в Ловешко

Около 20 обитаеми места са с нарушено водоподаване в Ловешка област.

Това заяви регионалният шеф Георги Терзийски, представен от Българска телеграфна агенция. Причината е нараснала мътност на водата от водоизточниците. Проблеми с водата има в 13 обитаеми места в община Луковит, шест в община Тетевен, в Ябланица също отчасти е нарушено водоподаването. В тетевенското село Градежница има скъсани водопроводни отклонения, кат през днешния ден те се чака да бъдат ремонтирани. Терзийски сподели още, че на всички места са обезпечени водоноски.

В Областната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Ловеч, през вчерашния ден sa постъпили 23 сигнала от Ябланица, Румянцево, Глогово и Градежница за наводнени дворове и приземни етажи. Всички са отводнени. По думите на Терзийски проблеми е имало в община Луковит, където равнището на река Добревска внезапно се е покачило и бе заляла сектор от пътя Румянцево - Златна Панега, който бе затворен за придвижване. Още от нощес обаче той е отворен.

Кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева заяви, че остава бедственото състояние в общината. Днес се чака да бъде инсталиран краткотраен понтонен мост в село Глогово, където три махали с към 300 индивида в тях са откъснати поради разрушено мостово оборудване. Понтонният мост е обезпечен от Министерството на защитата. Кметът добави, че не престават да се задействат свлачища, само че няма затворени пътища. Екипи с тежки машини работят в Глогово и Градежница, където укрепват с краткотрайни насипи коритото на реката.

През последното денонощие най-вече дъжд е паднал в община Ябланица - 33 литра на кв. метър, както и в Черни Осъм - 20 литра на кв. метър, оповестиха за Българска телеграфна агенция от хидрометеорологичната станция в Ловеч. Нивата на реките спадат, като река Вит в Тетевен и Рибарица от вчерашните 235 см е спаднала на 186 см. С 20 см е спаднало равнището и на река Осъм в Ловеч и тази заран са измерени 104 см.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР