Около 18 000 незаконни мигранти са пристигнали в Европа по

...
Около 18 000 незаконни мигранти са пристигнали в Европа по
Коментари Харесай

ООН: Пристигналите по суша в Европа мигранти тази година са 7 пъти повече от 2017 г.

Около 18 000 противозаконни мигранти са пристигнали в Европа по суша от началото на януари. Това е седем пъти повече, в сравнение с за същия интервал на предходната година, заяви през днешния ден Организация на обединените нации, уточнявайки, че най-често употребяваният маршрут е този от Турция към Гърция, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според статистиката на Международната организация по миграция (МОМ), повече от една пета от противозаконните мигранти, идващи в Европа, идват по суша.

Увеличеният брой на пристигналите по суша съответствува с понижаване на пристигналите по море, като маршрутът от Либия става все по-труден поради увеличените патрули на либийската брегова защита.

МОМ заяви, че от началото на годината към 74 500 мигранти са пристигнали в Европа през Средиземно море, против близо 129 000 за същия интервал на 2017 година

Агенцията на Организация на обединените нации посочи, че по най-често употребяваният маршрут Турция-Гърция, управляващите са съобщили за общо 12 166 пристигнали по суша от началото на 2018 година За съпоставяне, Гърция е записала през цялата предходна година към 5550, пристигнали по суша.

Що се отнася до 6000-те други противозаконни мигранти, пристигнали в Европа по суша от началото на годината, " най-голяма част " са пристигнали от Сеута и Мелиля, два испански анклава в северната част на Мароко, заяви представителят на МОМ Джоуел Милмън.

Двата анклава, които са единствената сухопътна граница на Европейски Съюз с Африка, са заобиколени от високи огради. Те постоянно са обект на нападения на мигранти, които се пробват да влязат в Испания.

Над 50 на 100 от пристигналите в Гърция са сирийци, иракчани и афганистанци, съгласно МОМ. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР