Около 170 танка, до 200 бойни машини на пехотата (БМП)и

...
Около 170 танка, до 200 бойни машини на пехотата (БМП)и
Коментари Харесай

Русия праща в Беларус 170 танка и още много военна техника

Около 170 танка, до 200 бойни машини на пехотата (БМП)и до 100 оръдия и минохвъргачки ще дойдат в Беларус от Русия, с цел да бъдат употребявани в състава на районна формация войски . Това заяви началникът на отдела за интернационално военно съдействие на Министерството на защитата на Беларус Валерий Ревенко, представен от ТАСС.

" Общата бройка при идване в Република Беларус ще бъде до 9000 души персонален състав, към 170 танка, до 200 БМП (бойни машини на пехотата бел.ред.) и до 100 оръдия и минохвъргачки с диаметър над 100 мм ", написа той на страницата си в " Туитър ".

Президентът на Беларус Александър Лукашенко на 10 октомври разгласи началото на образуването на Регионална група войски. Според него решението за потребление на групировката, взето по време на договарянията с съветския президент Владимир Путин, е породено от изостряне на обстановката по западните граници на съюзната страна. Министерството на защитата на републиката заяви на 15 октомври за идването на първите влакове с съветски военнослужещи в Беларус. Според министерството на защитата на Беларус общата бройка на съветските военнослужещи в районната формация на войските ще бъде към 9 хиляди военнослужещи.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР