Около 170 000 в Мадрид протестираха днес срещу , който

...
Около 170 000 в Мадрид протестираха днес срещу , който
Коментари Харесай

Огромен протест в Мадрид срещу закона за амнистията

Около 170 000 в Мадрид стачкуваха през днешния ден против, който може да оправдае до 1400 деятели и политици, забъркани в несполучлив опит за обособяване на Каталуния от Испания, след незачитан референдум през 2017 година Това оповестява " Ройтерс ", като цитира управляващите в страната.

До момента това е най-големия от против амнистията. Бе извършен два дни откакто с поддръжката на каталунските и баските националистически партии в подмяна на единодушието им за закона.

Протестиращите, доста от които развяваха испански флагове и държаха табели с надписи " Санчес изменник " и " Не продавайте Испания ", демонстрираха против закона, който съгласно четири правосъдни асоциации, опозиционни политически партии и бизнес водачи заплашва върховенството на закона и разделянето на управляващите.
 Гласуват мандата на Педро Санчес, макар митингите против амнистията
Гласуват мандата на Педро Санчес, макар митингите против амнистията

Хиляди испанци се оповестиха против прошка за каталунските водачи

Алберто Нунес Фейхоо, водач на опозиционната консервативна Народна партия, и Сантяго Абаскал, водач на крайнодясната партия Vox, също участваха на марша, проведен от цивилен групи. След митинга десетки протестиращи потеглиха около автомагистрала към двореца Монклоа, резиденцията на премиера в Мадрид.

Референдумът за самостоятелност на Каталуния беше разгласен от съдилищата за противозаконен и докара до най-тежката политическа рецесия в Испания от десетилетия.

Амнистията ще бъде най-голямата в Испания след цялостната прошка от 1977 година за закононарушения, осъществени по време на диктатурата на Франсиско Франко, и първият закон за прошка, утвърден в Европейския съюз от 1991 година, съгласно испанския проучвателен съвет CSIC.
 Санчес и каталунските водачи се споразумяха за амнистията
Санчес и каталунските водачи се споразумяха за амнистията

Но за доста испанци министър председателят нарушава закона за политически облаги

Санчес, който завоюва парламентарния избор за сформиране на ново държавно управление в четвъртък със 179 гласа " за " и 171 " срещу ", отбрани закона, заявявайки, че амнистията ще помогне за понижаване на напрежението в Каталуния.

Протестиращи, в това число неонацистки групи, организираха шумни демонстрации пред централата на социалистите в Мадрид в продължение на 15 нощи поред след оповестяването на договорката. Имаше конфликти с полицията, при които бяха ранени чиновници и стачкуващи, само че като цяло митингите бяха мирни.

В изследване на Metroscopia от средата на септември към 70% от респондентите споделиха, че са срещу концепцията за прошка.
 Протестиращи в Барселона споделиха
Протестиращи в Барселона споделиха " не " на прошка за каталунските сепаратисти

Премиерът Санчес се пробва да се задържи на власт благодарение на водачите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР