Около 1500 литра домашна ракия конфискуваха митниари от Русе от

...
Около 1500 литра домашна ракия конфискуваха митниари от Русе от
Коментари Харесай

Внимавайте! Конфискуват домашна ракия от къщите

Около 1500 литра домашна ракия конфискуваха митниари от Русе от частни жилища предходната седмица.

На 17 февроари митнически чиновници направиха инспекция на частен дом в региона на Дулово. В стопанска сграда, прилежаща към парцела, са открити 3 PVC бидона с разнообразни вместимости, съдържащи към 260 л течност с аромат на етилов алкохол. Допълнително в кухнята и избеното помещение на къщата са открити още 37 PVC туби с вместимости от 10 и 11 л, цялостни с идентична по тип течност. Общото количеството на съхраняваната в парцела ракия е 638 л.

В момента на инспекцията притежателят не е дал документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза. По случая е формирано досъдебно произвеждане, оповестиха от Агенция "Митници ".

При инспекция на разбъркан магазин в същото обитаемо място в региона на община Дулово, в дървената сграда до склада на комерсиалния обект и в неработещата витрина са открити 5 PVC туби и 9 шишета, цялостни с течност с аромат на етилов алкохол. Общото количество на откритата течност е 53.7 л. Проверяваното лице не е предоставило документи за заплатен или гарантиран данък.

На 18 февруари е подхваната инспекция на частен парцел в региона на община Никопол. В помещение в двора на парцела митническите чиновници откриват инсталиран котел за преваряване на домакински алкохол, за който лицето не има годно уверение на регистрация на профилиран дребен обект за дестилиране. В последвалата инспекция на мазето на къщата митническите чиновници откриват съдове с друга съдържимост, в които е съхранявана общо 507 л безцветна течност с тип и аромат на етилов алкохол. Проверяваното лице не е предоставило документи за заплатен данък, количествата течност за конфискувани и са на предпазване в Търговско дружество Митница Русе.

На 17 февруари, при осъществяване на взаимна интервенция със чиновници на Министерство на вътрешните работи, е осъществена инспекция на къща в региона на община Горна Оряховица. В хода на инспекцията е установено държане на 318 л течност с тип и аромат на етилов алкохол, съдържаща се в 51 броя стъклени и PVC съдове. Проверяваното лице не е предоставило документи за обезщетен данък, а ракията е конфискувана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР