Около 145 хиляди потребители останаха без ток в Чехия заради

...
Около 145 хиляди потребители останаха без ток в Чехия заради
Коментари Харесай

Ново бедствие в Чехия след унищожителното торнадо ВИДЕО

Около 145 хиляди консуматори останаха без ток в Чехия поради проливни дъждове в композиция с бурни пориви напразно и светкавици, съобщи ТАСС, като се базира на чешката държавна телевизия.

Прекъснато бе електроснабдяването както на жилищни здания, по този начин и на търговски обекти. Повредени са към 250 електропреносни линии.

Бурята провокира и покачване на равнището на водата в реките, както и прекъсване на влакове в 20 сектора от железопътната мрежа.

Нивото на водата в реките и водоемите се увеличи в Прага, в Централночешкия и Пилзенския район. В чешката столица и Централночешкия район е оповестена първа (най-ниска) степен на опасност от наводнения. В района на Пилзен е оповестена втора степен на опасност.

Останки от паднали на релсите изкоререни и пречупени от вятъра дървета и спиране на електричеството доведоха до прекъсване на влаковете в Централночешкия, Пилзенския, Карловарския и Южночешкия район, съобщи ТАСС.

Проблеми с железопътните линии имаше и в централната част на страната, където поради неприятното време е прекратено придвижването на автомобилния превоз в сектор от автомагистралата, свързваща Прага с източните райони на страната.

Само няколко дни по-рано станата беше ударена от рядко срещано торнадо, което взе няколко жертви, а материалните вреди бяха големи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР