Около 138 хиляди сайта са били блокирани или премахнати на

...
Около 138 хиляди сайта са били блокирани или премахнати на
Коментари Харесай

Руската цензура е блокирала 138 хиляди сайта от началото на войната в Украйна -

Около 138 хиляди уеб страницата са били блокирани или отстранени на територията на Руската федерация от началото на войната в Украйна, заяви основният прокурор на Русия Игор Краснов в изявление за " Комерсантъ " на тематика " битката с украинските националисти и личните подчинени ".

" След началото на специфичната военна интервенция (така в Русия не престават да назовават войната в Украйна) ние засилихме противодействието на разпространяването в интернет на апелите към екстремизъм и тероризъм, към всеобщи вълнения, както и на подправените вести.

Бяха декларирани и задоволени над 340 претенции на прокурорите за блокиране на недостоверна публично значима информация за специфичната военна информация, отстранени или блокирани бяха от порядъка на 138 хиляди интернет ресурса. " - съобщи Краснов.

Още напролет ръководителят на съветската държавна цензура " Роскомнадзор " Андрей Липов беше съобщил за 117 отстранени уеб страницата, за които имало данни, че са " фалшив " или са съобщавали информация за загубите във въоръжените сили и прочие.

Според съветската организация " Роскомсвобода " през юли т. година броят на блокираните по съображения на военната цензура уеб сайтове е бил доста по-голям от публично оповестения от управляващите. Много от уеб страниците са блокирани с всичките им домейни и поддомейни, по " маска " и действителният брой на поставените под цензура запаси е доста по-голям от оповестения.

Руските правозащитници обръщат внимание и на още едно събитие - автоцензурата или самонаказанието - част от притежателите на интернет запаси пред заплахата да бъдат закрити напълно сами се съгласяват да отстранен наличие, към което искания има цензурата.

Пример за сходна поправяне на личното държание е Shkulev Media Holding. Холдингът с изданията си в цялата страна беше основал Стена на паметта, която почиташе жертвите на Русия, дадени по време на войната в Украйна. Съд в Калилинград призна информацията за военна загадка и вместо да изчезнат от интернет пространството, от Shkulev Media Holding избраха да отстранен Стените на паметта. Журналистически материали непринудено под опасността от наказания са трили и в ТВК Красноярск.

Опасни тематики, поради които може да бъде затворен един уебсайт са в частност рецептите за подготвяне на коктейл... Молотов, данните за съветските загуби в Украйна, информация за военнопленници, а също

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР