Около 13,8 милиона души в Германия вече живеят около или

...
Около 13,8 милиона души в Германия вече живеят около или
Коментари Харесай

Германия: Кухните за бедни изнемогват


Около 13,8 милиона души в Германия към този момент живеят към или под прага на бедността. Енергийните разноски коренно утежняват обстановката. Кухните за небогати не могат да поемат всички нуждаещи се и даже връщат хора.

От предходната година насам броят на клиентите в множеството обществени кухни в се е удвоил. Нарастващото търсене на обществени помощи и намаляващите дарения оставят доста нуждаещи се в Германия без поддръжка. Междувременно инфлацията стигна до 10%, а.

Всичко това утежнява ситуацията на хората с ниски приходи. Ситуацията в немските обществени кухни от ден дневно става все все по-тежка. Затрудненията, които пандемията усили, се задълбочиха в допълнение и от стремглаво възходящите разноски за живот.

Кухните работят " на лимита на опциите си "
Редакцията предлага
Германският щемпел написа за нуждаещи се хора, които са били върнати от обществените кухни в страната, тъй като запасите, които преразпределят там, от ден на ден понижават. Така кухните са принудени да раздават помощи селективно, като дават преимущество на дългогодишните си клиенти.

" В момента не можем да одобряваме никакви нови клиенти. Опрели сме до безспорните си граници ", споделя Гюнтер Гиза, който оказва помощ в една от обществените кухни в Бон. Според него " хората са все по-загрижени за финансите си и имат потребност от помощ ".

Около 13,8 милиона души в Германия към този момент живеят към или под прага на бедността. Очаква се удвояване на броя на енергийно бедните семейства. Експертите се тормозят, че даже семействата от междинната класа, които нямат финансови запаси, с цел да покрият неимоверно повишените сметки, ще изпаднат в огромни усложнения.

Война и инфлация

Около 61% от 960-те кухни за обществено небогати в Германия са записали нарастване на клиентите с най-малко 50% по отношение на предходната година. Това частично се дължи на войната на Русия в Украйна. Гиза споделя, че първите седмици на март 2022 са били извънредно сложни. „ Много бежанци от войната дойдоха без никакви пари, единствено с облеклата на гърба си ".

Това се удостоверява и от думите на Кати, която си спомня безредните подиуми от началото на пролетта: " Имаше обособена опашка за новопристигналите и в някои случаи избухваха пререкания сред тях и дългогодишните немски клиенти, които смятаха, че се демонстрира особено отношение към бежанците ". Междувременно за украинските бежанци е основана обособена система, която се грижи за тях.

Призив за взаимност

През август най-малко 62% от оповестиха, че раздават по-малко артикули на нуждаещите се семейства. Броят на кухните, които са принудени да лимитират размера на помощите, вероятно се е нараснал в допълнение.

Около половината от кухните за небогати са нараснали работното си време, с цел да се оправят с рецесията, което обаче натоварва душевен и физически доброволците. Организацията оповестява и за " забележителен спад " на даренията, защото от ден на ден хора свиват своите разноски. Социалните кухни неотдавна насочиха апел за взаимност, защото " през есента и зимата от ден на ден хора ще се нуждаят от поддръжка “.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР