Около 1000 полета от и до Франция бяха отменени заради

...
Около 1000 полета от и до Франция бяха отменени заради
Коментари Харесай

Стачка на френския въздушен контрол прекъсва полетите в Европа

Около 1000 полета от и до Франция бяха анулирани поради стачка на чиновниците в центровете за надзор на полетите в страната. Протестът провокира и всеобщи закъснения в европейското въздушно пространство. Air France беше принудена да анулира половината от 800-те си планувани за през днешния ден полети, до момента в който най-голямата европейска самолетна компания Ryanair заяви, че е отменила 420 полета, прелитащи или кацащи във Франция, заяви Reuters.

Френската работа за гражданска авиация DGAC заяви, че 16 летища в страната не престават да работят, както и центровете за надзор на трафика, насочващи самолети, прелитащи над френска територия на огромна надморска височина.

Няколко районни летища обаче бяха затворени и DGAC предизвести за „ анулация и обилни закъснения в цялата страна “.

Европейският орган за въздушен трафик Евроконтрол сигнализира, че записва " обилни забавяния ", като закъсненията възлизат на общо над 500 000 минути от сутринта до момента. Това е над три пъти повече спрямо предишния петък, когато трафикът е бил естествен. Средно, закъсненията са от по 25 минути на полет и се дължат най-много на стачката, сподели Евроконтрол.

Около 21 000 самолета се чака да преминат през въздушното пространство на Евроконтрол в петък, което е спад с към една трета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР