Около 1000 новородени български бебета ще получат Свето Кръщение и

...
Около 1000 новородени български бебета ще получат Свето Кръщение и
Коментари Харесай

Кръщение в подкрепа на раждаемостта

Около 1000 новородени български бебета ще получат Свето Кръщение и ще станат православни християни.

Инициативата е на акцията в поддръжка на раждаемостта „ Направи го за България “ и се реализира под патронажа на Светейшия патриарх Неофит и Българската православна черква, която освобождава участниците в кръщенето от наложителната такса за ритуала и подарява безплатно кръщелните свидетелства, оповестява уеб сайтът на Светия синод.

Кампанията започва с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, който на 22 октомври даде своя патриаршески благослов на новокръстените, техните кръстници и близки в столичния храм "Св. София - Премъдрост Божия ".

Списъкът с кръщелници е формиран по оповестения от уредниците на акцията ред за регистрацията.

Кръщенето ще се извърши в огромните градове на България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Враца и Плевен.

Началният час на събитието в София бе 10:00 часа, за Бургас е 13:00 часа, а в останалите градове то стартира в 11:00 часа и ще продължи на групи по няколко деца.

Според уредниците на акцията "Направи го за България ", за по-малко от девет месеца, тя е постигнала забележителни резултати, като в нея са се присъединили повече от 1200 фамилии с новородените си деца.

Много от тях са на българи, живеещи в чужбина, трети и четвърти деца в фамилията, близнаци.

Предвижда се тази богоугодна самодейност да не е еднократен акт, а да продължи и за в бъдеще за поощряване на раждаемостта в страната ни, и приелите св. Кръщение деца на "Направи го за България " да навлязат в православната религия и живот.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР