Около 100 млн. евро ще бъдат вложени в бъдещия най-висок

...
Около 100 млн. евро ще бъдат вложени в бъдещия най-висок
Коментари Харесай

Италианска компания инвестира 100 млн. евро в хотел Мариот в София

Около 100 млн. евро ще бъдат вложени в бъдещия най-голям хотел в София. Той ще работи под международно известния бранд " Мариот " (Marriott) и ще се намира в центъра на София. Сградата сега се строи на Солни пазар, където се извисяват още две високи сгради (сградата на КТСБ и откритата неотдавна " Сити тауър " ).

Хотелът би трябвало да е подготвен до 2020 година

Инвеститор е италианската компания " Ай тауър " (I Tower), ръководена от Виторио Горри. Дружеството е основано особено за инвестицията в новия небостъргач в София. Внесеният капитал е 22 млн. евро, а притежател на компанията е италианското сдружение " Финвис " (Finvis), което се занимава с недвижими парцели, телекомуникации и търговия с хартиени артикули.

Над 58 млн. евро от инвестицията в бъдещия хотел под марката " Мариот " са обезпечени от банков заем от Черноморската банка за търговия и развиване (32 млн. евро) и от Пощенска банка (26.3 млн. евро). Срокът на заема е 12 години, а договорът за отпущането му беше подписан публично в понеделник в София.

Италианското сдружение има контракт за ръководство със притежателите на веригата " ариот ". В бъдещия хотел ще има 232 стаи, спа център, съвременен фитнес, тъМрговска зона, 5 ресторанта. Част от площите ще са предопределени за жилища.

Италианската компания имала планове да влага в това място в София още от 2006 година, само че планът е замразен поради настъпилата малко по-късно рецесия на имотния пазар. След съживяването му инвестицията още веднъж излиза на дневен ред. Първоначалният план за многофункционална зала с офиси и жилища е изменен на хотел с жилищна част.

Хотелът ще има 30 надземни етажа и 3 подземни, където ще има паркинг и сервизни пространства.

Проектът е дело на италианската компания " Проджер " (Proger).

София е една от дребното европейски столици, в която хотелската верига " Мариот " не участва. След стартирането на обекта от компанията ще проучат опциите за разкриване на свои обекти от другите си марки по Черноморието или в планинските курорти, изясни Пол Розенберг, шеф на интернационалното хотелско развиване, Европа на " Мариот Интернешънъл ".

Компанията индиректно участва в София, само че под други марки. Това стана след придобиването на американската " Старууд Хотел енд Ризортс " (Starwood Hotels&Resorts), която е предоставила своите марки на " София Хотел Балкан " (с марката The Luxury Collection) и на хотел " Сенс " (част от веригата Design Hotels).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР