Около 100 км от тези участъци, на които са извършени

...
Около 100 км от тези участъци, на които са извършени
Коментари Харесай

От АПИ потвърдиха думите на Нанков: 500 млн. лева трябват за спешен ремонт на 100 км. магистрали

„ Около 100 км от тези сектори, на които са осъществени инспекциите на „ Хемус ”, „ Марица ”, „ Тракия ” и Северната скоростна дъга, ще би трябвало да им се създадат поправки. Това ще коства на страната към 500 млн. лв.. “ Това разгласи в неделя пред бТВ ръководителят на управителния съвет на АПИ инж. Венцислав Ангелов.

„ Голяма част от инспекциите за качеството на градежа на пътищата у нас са предоставени от Министерство на вътрешните работи още през предходната година. Целта е да се види за избрана права по какъв начин е изработен пътят и по какъв начин се поддържа “, добави Ангелов.

Преди броени дни претендентът от ГЕРБ Николай Нанков, който е и някогашен районен министър, предизвести във Враца, че се готви крупно разпределяне на пари от страна на служебния министър Иван Шишков. Той упрекна служебните кабинети на Радев и постоянния на Кирил Петков, че за две години не са построили „ даже и сантиметър “.

Той упрекна Шишков, че желае да даде 600 млн. лева на съответни компании за главен ремонт на пътища, там където няма потребност.

„ Защото „ Промяната “ ни донесе и нулев, безусловно никакъв надзор по отношение на претоварването на тежките камиони. И той желае да направи за над 600 милиона лв. ненужни съществени поправки на автомагистралите. Тези пари трябват за други пътища, включително и в Северозапада. Докато гърми „ бомби “ и прави операции по малките екрани, се правят нарушавания за стотици милиони левове. Такова нарушаване е с пътя от Ботевград до Мездра, за който ние полагахме денонощни старания да е подготвен до края на 2022 година. Разплаща колосални суми по договорите, които сякаш съгласно него бяха порочни, противозаконни и така нататък – към този момент съвсем 2 милиарда лева И още, и още… “, сподели още Нанков във връзка с Шишков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР