Около 100 хиляди лева трябва да възстанови българската федерация по

...
Около 100 хиляди лева трябва да възстанови българската федерация по
Коментари Харесай

Екатерина Дафовска: Нямам достъп до министър Василев

Около 100 хиляди лв. би трябвало да възвърне българската федерация по биатлот на министерството на младежта и спорта. Причината - неналичието на изчерпателен протокол от изразходваните средства. Тази вест разгласи преди няколко дни в обществените мрежи министър Радостин Василев. Парите били отпуснати при започване на годината за финансиране на биатлонистите ни в разнообразни надпревари. Според министър Радостин Василев федерацията не е предоставила нужните документи за изразходваните средства.

" Сезонът при нас не е завършил и още продължава. Ще дадем нужните документи. Нямам концепция за какво министърът е толкоз преднамерен и не желае да ме одобри на среща. До ден сегашен той отхвърля да ме одобри ", съобщи пред NOVSPORT Екатерина Дафорска. Олимпийската шампионка по биатлон разяснява и въпросните пари, предоставени от спортното министерство.

" Парите са дадени предплатено за присъединяване на международните купи и са с контракт. В него няма обвързване да описваме толкоз в детайли в кои международни купи сме взели участие. Забавянето е със съдържателния доклад. Няма пари, които да липсват. Изразходени са повече от тези средства, с цел да завърши обикновено този сезон в биатлона. Има всевъзможни документи във федерацията. За да правим всички доклади, трябваше да изчакаме треньорите да се приберат от международните купи. В тях има документи и фактури, които трябват за доклада. Нашият спортен сезон е тъкмо в тези месеци, в които би трябвало да се донесат докладите. Дори и да са закъснели със периода, ние сме го създали финансовия доклад. Нямам достъп до министър Василев. Той ме насочва към заместник-министъра Харизанов. Досега не съм имала случай да няма никаква връзка с министър. Опитвах контакт с него от декември. Имам няколко диалога с него. В Пекин не се видяхме, там се разминахме. След като се прибрах, научих, че други хора са съумели да създадат срещи с него, а на мен до момента ми се отхвърля такава среща ", добави тя. Според Катя Дафовска в спортното министерство има човек, който работи срещу федерацията по биатлон.

" Няколко пъти споделих, че има един човек, който е работил във федерацията и в този момент е в министерството. Явно добре настройва точните министри, които да вземат едната страна, а не отсрещната. Нямам друго пояснение, с изключение на някогашната финансистка, която работи там и която се забърка дълбоко в биатлона и в този момент да дава информация единствено на едната страна на министрите. Продължавам да диря среща, с цел да чуе другата страна. Никога не съм била обвързвана непосредствено с политическа партия, персонално да съм обвързвана ", сподели още Катя Дафовска. Шампионката е подготвена да се отдръпна от федерацията по биатлон.

" Нямам нищо срещу, в случай че желае различен да пристигна да ръководи федерацията. Защо би трябвало да страда спорта. След 10 дни има изборно заседание, а няма различен претендент за президeнт на федерацията. Какво вършим, откакто няма различен претендент. Проблемът е в огромния бюджет. Не си изяснявам цялата офанзива против федерацията ", продължи Катя Дафовска. Според нея офанзивите ще навредят на спортистите.

" Това дава отрицателно отражение върху спортистите след тази огромна, гневна офанзива, която вреди на спорта. Може би Министерството е в огромна неточност като мисли, че ние сме дерибеите в спорта, само че не сме такива. Аз съм сигурна, че съм дала всичко от себе си да оказвам помощ на биатлона и това е засегнатост за нашата федерация. За една година не можеш да направиш играч, само че можеш да затриеш цялостен спорт. Готова съм на консенсус, само че не го срещам от другата страна ", сподели най-после Екатерина Дафовска.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР