Около 100 души са се събрали на разклона до село

...
Около 100 души са се събрали на разклона до село
Коментари Харесай

Жители на наводнените карловски села излязоха на протест

Около 100 души са се събрали на разклона до село Московец, на Подбалканския път. Малко след 7 часа около .

" Протестиращите желаят да изкажат своето и най към този момент на община Карлово. Хората към момента имат съществени усложнения. Бяхме принудени към този момент да дойдем тук, откакто виждаме, че нищо не се случва. Ние знаем, че тези провали няма да бъдат отстранени с магическа пръчка, само че се работи доста постепенно. Хората са обезверени, уплашени. Като завали дъжд, всички настръхват и виждат, че при по-силен дъжд, ще стане още веднъж наводняване ", коментира т общината са изчистили коритата на главните дерета в селата, само че в профил е насъбран пясък, а другият огромен проблем е неналичието на мостове. Най-вече хората се тормозят от коритото на река Стряма.

" Искаме да има осъдени за безхаберието на община, на страна. Според нас има доста институции, само че всичко това ражда безхаберие. Преди бедствието, коритото на река Стряма беше гора.  ", уточни Йорданка Семкова. Тя е безапелационна, че би трябвало да се забрани сечта във водосбора на деретата. 

" Както ние сме лоялни към страната, желаеме и тя да е лоялна към нас ", акцентират протестиращите и очакват дейности от локалната власт и страната. Според тях съществени проблеми има и с раздаването на безплатните дърва за огрев.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР