Около 10 случая на ухапани от змии са имали това

...
Около 10 случая на ухапани от змии са имали това
Коментари Харесай

Десетина ухапани от змии са лекувани във варненската токсикология това лято

Около 10 случая на ухапани от змии са имали това лято във варненската токсикология. Нито един не е били сериозен и пациентите не са развили затруднения. Пострадалите са се възстановили сполучливо. Това сподели за Moreto.net началникът на Клиниката по токсикология към Военноморска болница доцент Снежа Златева.

На студенокръвните влечуги множеството от пациентите на варненската амбулатория се натъкнали във вилни зони или на ниви. Потърпевшите са на възраст сред 40 и 60 години.

Отровните змии у нас са главно усойница, пепелянка и каменарка, като те се срещат в разнообразни региони на страната. Обикновено змиите не хапят хората, в случай че не бъдат дразнени. Влечугите са с умерена токсичност и водят на първо място до местни провали на мястото на захапване.

Медиците поучават отровата да не се изсмуква и мястото на захапване да не се реже с нож. Важно е да не се пристяга крайникът. Това би могло да докара до още по-тежки увреждания. Най-доброто решение е измиване на ухапаната зона с вода и намиране на лекарска помощ при първа опция. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР