Около 1,5 процента от общия брой на учителите в страната

...
Около 1,5 процента от общия брой на учителите в страната
Коментари Харесай

Стана ясно колко са учителите, болни от К-19 в България

Около 1,5 % от общия брой на учителите в страната са инфектирани с ковид, разяснява в Русе заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.

„ Така или другояче, системата работи. В тази извънредно динамично разрастваща се отрицателна обстановка би трябвало да бъдем оптимално виновни и съответни в решенията си и мисля, че това и вършим “, добави Михайлова.

Според нея е употребен оптимално еластичен метод – диференциран и местен, защото обстановката с ковид в другите райони е друга.

„ В последното писмо ние препоръчахме на учителите да употребяват маски, шлемовете да са допълнение към маските, а те да са медицински със съответната отбрана. И лекарите, и учителите са филантропични специалности.

Там има и други претекстове, с цел да работиш в тази специалност, тъй че аз съм уверена, че сътрудниците са извънредно виновни. Казали сме да се позволява отпуск за учителите, които се тормозят, а учителите с ТЕЛК, които са 4500 души, да не дават наряди “, сподели Михайлова.

Според нея на учебно равнище може да се реши по какъв начин да се редува присъственото и отдалеченото образование, като рекомендацията е две седмици присъствено, следвано от същия интервал отдалечено образование.

Заместник-министър Михайлова е в Русе за отбелязването на 75-годишнината на Русенския университет „ Ангел Канчев “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР