Около 1,5 милиона британски домакинства буквално се борят да плащат

...
Около 1,5 милиона британски домакинства буквално се борят да плащат
Коментари Харесай

Рецесия във Великобритания? 1,5 милиона домакинства се затрудняват да плащат сметките си

Около 1,5 милиона английски семейства безусловно се " борят " да заплащат сметките си за храна и сила на фона на задълбочаващата се рецесия на разноските за живот, която ще хвърли Англия в криза. Това демонстрира оценката на Националният институт за стопански и обществени проучвания Niesr.

Нарастващата инфлация, задвижвана в допълнение от войната в Украйна, следствията от Brexit и от пандемията удрят от ден на ден семейства на Острова. По този мотив Niesr прикани държавното управление да предложи незабавна поддръжка, тъй като съгласно прогнозите над 250 000 семейства " ще изпаднат в мизерия " идната година. Общият брой на хората в последна беднотия ще доближи към един милион души, в случай че не бъдат подхванати незабавни дейности.
 Инфлацията във Англия е най-висока от 30 години
Инфлацията във Англия е най-висока от 30 години

Растежът на потребителските цени през март се форсира до 7%

Според макроикономическата прогноза, рецесията ще докара до изпадането на Англия в сериозна криза и то още тази година. След две следващи тримесечия на намаляващ БВП (БВП), стопанската система на страната ще се свие още през третото и четвъртото тримесечие.

Националният институт за стопански и обществени проучвания прикани финансовият министър Риши Сунак да усили заплащанията по Universal Credit с £25 на седмица и да подреди еднократно погашение по £250 в брой на 11,3 милиона семейства с по-ниски приходи. Докладът на Niesr предвижда още, че Bank of England ще би трябвало да увеличи лихвите до 2% до края на 2022 година и до 2,5% през 2023-а, с цел да се опита да ограничи най-малко малко растящата инфлация.

Според доста стопански прогнози комбинацията от финансови шокове като Brexit, Covid-19 и покачването на цените на силата ще оставят приходите на хората във Англия по-ниски за дълъг интервал от време.
 Икономиката на Англия е
Икономиката на Англия е " на косъм " от криза. Инфлацията може да надвиши 10%

Кризата на Острова се задълбочава
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР