Около 1,4 млн. са мъртвите души в избирателните списъци за

...
Около 1,4 млн. са мъртвите души в избирателните списъци за
Коментари Харесай

Михаил Константинов: 1,4 милиона мъртви души има в избирателните списъци

Около 1,4 млн. са мъртвите души в изборните описи за идните предварителни парламентарни избори на 2 април, пресметна проф. Михаил Константинов.
“Българските гласоподаватели са 6,6 милиона, от тях в България са 5,2 милиона души, а в чужбина живеят към 1,4 милиона ”, разяснява математикът.
“Това значи, че фантомите в изборните описи са 1,4 милиона. Парадоксалното е, че тенепрекъснато порастват. Преди бяха към 1 000 000 души, сегаса към този момент с 400 000 повече ”, споделя още проф. Михаил Константинов. Той бе безапелационен, че единственият метод да се изчистят описите, е дейната регистрация.
Проф. Константинов изясни, че е последовател на система за дейна регистрация, която доста наподобява на френската и даде следния образец: “През 2023 година разгласяваме дейна регистрация от 1 януари до 31 декември. Активно се записват жители по следните способи: Първо, отиват до общината и се отбиват до службата ГРАО, където заявяват, че ще гласоподават в страната. Второ, посредством електронен автограф в уеб страницата на общината. Тези, които са се записали влизат в изборния лист. Другите, които са пропуснали, в деня на изборите отиват да секцията, където от изборната комисия ги дописват в описите. Това е съгласно мекия вид на дейната регистрация. При твърдия вид, в случай че не си се записал тази година, на идната нямаш право да гласуваш. ”
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР