Около 0.40 ч. градът бе осветен от червена светлина, а от

...
Около 0.40 ч. градът бе осветен от червена светлина, а от
Коментари Харесай

Нов пожар и взривове в оръжейния склад на Емилиян Гебрев край Карнобат

Около 0.40 ч. градът бе осветлен от алена светлина, а от високите етажи на блоковете се видя и избухналият пожар в оръжейния склад на Емилиян Гебрев, който се намира в региона на Погребите, в местността " Чобан дере " край Карнобат.

Веднага след пламъците последва поредност от гърмежи, които разтресоха града. Улиците се извършиха с хора, обезпокоени от протичащото се. Районът бе отцепен от полицията. Единични гърмежи продължаваха да се чуват и след 2 часа след среднощ.

Няма потърпевши в региона на случая. Това е вторият пожар в склада на оръжейния търговец за последната една година. По-късно стана ясно, че него не е имало муниции.

Емилиян Гебрев съобщи пред bTV, че не може да каже дали има връзка сред гърмежите преди година и в този момент. 

Складът за муниции край град Карнобат бе разтресен от детонация в края на юли м.г.. Това бе петият път през последните години, в който има гърмежи на обекти на " ЕМКО ", оръжейната компания на Гебрев. Тогава в телефонно изявление пред английския в. " Гардиън " той съобщи, че е в Карнобат.

Гебрев, който през 2015 година оцеля след нападение с " Новичок ", бе безапелационен, че няма метод гърмежът да е инцидентен случай, защото в склада не е имало нищо, което да може да избухне без външна интервенция.

Българската прокуратура свързва предходните набези с съветски сътрудници, откакто Гебрев изпадна в кома през 2015 година и представители на западни държавни управления и разследващи служби считат, че е бил токсичен с " Новичок " от офицери от ГРУ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР