Океаните са на път да се превърнат от приятел във

...
Океаните са на път да се превърнат от приятел във
Коментари Харесай

ООН предупреждава: Океаните скоро ще ни станат враг

Океаните са на път да се трансфорат от другар във зложелател на човечеството. Това твърди отчет на Организация на обединените нации, представен от международните организации. Счита се, че това ще се случи, в случай че не бъде спряно въглеродното замърсяване. Данните са от климатичен проектодоклад на организацията, който ще бъде показан в Монако идващия месец, написа вестник " Сега ".
Дългогодишното зареждане на атмосферата със загряващия планетата въглероден диоксид е породило голям брой последствия, започвайки от необратимо повишаване на морското ниво, сочи документът на Междуправителствената група по изменение на климата.
До 2050 година доста от мегаполисите на ниска надморска височина и дребните островни народи ще бъдат под опасността да бъдат погълнати от покачващото се равнище на океаните, даже при най-оптимистичните сюжети за понижаване на парниковите излъчвания, се споделя в отчета.
До 2100-а вредите годишно от наводняване ще се усилят два или три пъти. Дори да успеем да ограничим стоплянето до 2 градуса по Целзий, океаните ще принудят над четвърт милиард хора да изоставен домовете си и това може да стане още в края на XXI век.
Най-малко 30% от ледниците в северното полукълбо ще се стопят до края на века.
Океаните гълтам четвърт от въглеродните излъчвания, които хората провокират, и 90% от спомагателната топлота, генерирана от парниковия резултат от 70-а година насам. От Организация на обединените нации смятат, че тази " голяма морска гъба " лимитира световното стопляне и в случай че я няма, Земята към този момент нямаше да е годна за живот на доста типове.
Докладът е от 900 страници и е четвъртият, който организацията приготвя в границите на по-малко от година. 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР