Оказва се, че за мъжете е противопоказано да консумират големи

...
Оказва се, че за мъжете е противопоказано да консумират големи
Коментари Харесай

Лекар разкри защо мъжете не трябва да прекаляват с прясното мляко

Оказва се, че за мъжете е противопоказано да употребяват огромни количества мляко. В противоположен случай това ще докара до съществени последствия за здравето им.

Известният доктор и ефирен водещ Александър Мясников разкри за рисковете от това в авторската си стратегия по телевизионния канал Русия 1. Той изясни по какъв начин непотребният калций въздейства на тялото.
Д-р Мясников показа, че млечните артикули могат да доведат до рак на простатата. Причината е остатъкът от калций, който при несъразмерна консумация отива на неверното място.
Неутрализира ли прясното мляко стомашните киселини?
Появата на киселини от стомаха, познати още като киселинен рефлукс, е проблем, от който страдат мнозина. Неволната поява на киселини от...
Прочети повече
„ Излишното количество калций, което влиза в тялото с мляко и млечни артикули, води до понижаване на равнищата на витамин D. И това може да докара до развиване на рак на простатата “, изясни доктор Мясников.

Експертът добави, че към момента се организират изследвания за въздействието на млякото върху развиването на рак. В момента лекарите са склонни да имат вяра, че възрастните би трябвало да лимитират потреблението на млечни артикули.

" Мъжете би трябвало да употребяват не повече от 300 грама мляко дневно ", безапелационен е доктор Мясников. Той разяснява, че това ограничаване включва и млечните артикули.

Но в случай че го консумирате умерено, млякото няма да навреди на здравето ви.
Напитките, които да пиете преди лягане за по-лесно заспиване
Безсънието е постоянно срещано събитие, с което всеки от нас се сблъсква най-малко един път в живота си и което нанася огромни проблеми вълху нашия...
Прочети повече
Лекарят добавя, че то е съвършен източник на калций. Съветът му дамите да употребяват 1 грам калций дневно, а след менопаузата - 1,5 гр.  Млякото е потребно и за мъжете, които са в риск от развиването на остеопороза с напредването на възрастта. За тях рекомендацията е да употребяват не повече от 300 грама мляко на ден.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор и със експерт по здравословно хранене!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР