Оказва се, че редица подсъдими с електронни гривни за проследяване

...
Оказва се, че редица подсъдими с електронни гривни за проследяване
Коментари Харесай

Васил Божков заглушава електронната гривна, която го следи, докато е под домашен арест

Оказва се, че редица подсъдими с електронни гривни за следене бягат скрито от домашния арест против затлъстял рушвет за чиновници от върховете на ГДИН.

 

Откакто контролният център за наблюдаване на обвинени с електронни гривни е в постройката на ГДИН, „ персоналната резиденция “ на шефа на дирекцията Ивайло Йорданов, цените за овакантяване на адреса на местоживеене, т.е. бягство от домашния арест, без да се регистрира сигнал за нарушаването, са скочили тройно.

 

„ Всичко отива в джоба на шефа, да не забравяме, че. под радиочестотно наблюдаване е и милиардерът Васил Божков-Черепа “, загатва осведомен. По думите му дивата корупция в системата на пандизите е мотив на 6 октомври, петък, работещи в ГДИН да се съберат на следващ митинг и искане оставката на Ивайло Йорданов. През месец май чиновници на

Централния софийски затвор участваха в митинг, който се организира на районен принцип в цялата страна след решение на УС на Синдикат на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ). Целта на митинга беше да накара политическото и професионалното управление на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ в лицето на Ивайло Йорданов да обсъдят и договорят със чиновниците и ССЗБ решения на проблемите в бранша и по-високо възнаграждение.

 

Вместо да договаря обаче, шефът на ГДИН Ивайло Йорданов уволни ръководителя на софийското сдружение, а други 84 чиновници подложи на разпити и унижения, с което сподели, че не зачита правата на своите чиновници, против други от тях скалъпи дисциплинарни производства и даже се стигна до уволняване на член на синдиката – чиновник на експертна служба в пандиза в Кремиковци. Причината бе (забележете), че отправял неприлични оферти под формата на чатове във фейсбук пространството на своя колежка, която пък била родственик на основния шеф “.

Това било в цялостно несъгласие на законовите правила и създавало безспорен безпорядък. Хаос обаче сътвори и следващото второ уволняване на шефа на “Кремиковци ”, който бе е отхвърлен за това, че предиздвикал колежка да си прави професионално работата и да следи за вярното протичане на корекционния развой с лишените от независимост.

Мацката, накарана да работи, побързала да се оплаче на основния шеф, тъй като също му била родственик, а той от своя страна подхванал крути ограничения и отстранил шефа на пандиза в Кремиковци.

 

Докога по роднинска линия ще се ръководи системата за сигурност в пандизите, питат представители на синдикалното сдружение и докога ще бъдат тъпкани членове на синдикалната организация? Синдикатите молят за интензивност и взаимност с плануваните дейности за митинг против шефа на ГДИН Ивайло Йорданов на 6 октомври пред „ персоналната “ му резиденция – постройката на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “, която е трансформирал в хан, лъхащ на алкохол и скара-бира. Победата в този протест ще бъде значима освен за членовете на ССЗБ и синдикалните представители, които бяха уволнени през септември, само че ще има по-широки последствия във връзка с обществения разговор и спазването на правата на синдикалните членове, които са значим детайл от системата за сигурност.

 

Служителите са обезпокоени, че шефът на ГДИН Ивайло Йорданов въобще не се преценява с европейските и интернационалните правила и правила във връзка с свободата на сдружаване и с дейностите си недвусмислено цели неподходящи последствия за членовете на синдиката. Действията на Йорданов заплашват самото битие на Синдикат на чиновниците в пандизите в България, а заплашването към членовете на синдиката е ориентирано към възпрепятстване свободното практикуване на синдикални функционалности. Или с други думи, превантивно представителите на синдиката и неговите поддръжници да имат „ едно мислено ”, че цялото управление на ГДИН в по-голяма част е ориентирано към членовете на синдиката, които могат да бъдат включвани в черни описи, наказвани, понижавани, премествани или уволнявани вследствие на законна синдикална активност.

 

За задачата се наблюдават мненията в обществената мрежа „ Facebook ” на членовете на синдиката, като за сходен коментар е осъден също синдикален деятел от „ Кремиковци ”, който завоюва делото си за противозаконното наказване пред Административен съд – София град. Синдикатът се е обърнал за помощ и поддръжка до всички национални и европейски институции, а министърът на правораздаването Атанас Славов следва да уволни и в профил от държавнически пост този следващ самозабравил се „ шеф ” на държавна хранилка.

 

 

Скандалите в ГДИН не свършват с безобразията на шефа. Наскоро гръмна новината, че подсъдимият за ССЗБ Ивайло Григоров – Иво Синдиката, е пораснал в йерархията. Проверка в уеб страницата на Министерството на правораздаването, което е шапката сподели, че компрометирания началник на ССЗБ Иво Синдиката е назначен още веднъж за контрольор в бранш „ Охрана и сигурност в пандизите и арестите “. Ивайло се прочу печално с това, че „ усвои “ 20 000 лв. от синдикалната каса, за което има формирано дело и инспекция в прокуратурата и Районния съд в Пазарджик.

 

Безобразията в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ не престават с различен човек, рисково непосредствен до шефа Ивайло Йорданов - така наречен Жоро Сатъра. Зад страховития прякор се крие началникът на надзора Георги Христов, който е оставил избрани топ пандизчии да вършат каквото си изискат, най-вероятно против някакви „ тласъци “. Има сигнали от пандизчии, че Жоро Сатъра организира наказателни тараши, като прави разгром в килиите на определени от него и за наставление на останалите лишени от независимост. Едната от тези килии е на пернишкия палач Станислав Ангелов – Сиси, към който Сатъра имал персонално отношение и не го криел. Това било ясно на всички в пандиза – както на лишените от независимост, по този начин и чиновници.

 

Друга издънка на Георги Христов е, че толерира побоищата и не поставя никакви старания за предотвратяването им. Пример за това е строител, лишен от независимост, който пребил пандизчия от турски генезис с железен кол. Въпреки че имало докладна бележка за мелето, разиграло се в центъра на пандиза пред десетки очевидци, Жоро Сатъра не придвижил документа нагоре по веригата, тъй като нападателят бил негово протеже.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Ивайло Йорданов ГДИН ССЗБ Георги Христов Жоро Сатъра Ивайло Григоров – Иво Синдиката Станислав Ангелов – Сиси Васил Божков – Черепа
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР